Ga meezeilen rond Ibiza en Formentera en ontdek de leukste plekjes!

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes, gratis en eigenlijk veel leuker. Met je bijboot kan je altijd naar de wal.

Programma

Dag 1

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

De reis begint in Santa Eulalia of in San Antonio. Na de check in en de welkomstborrel slaan we eten en drinken in voor een paar dagen. De eerste avond eten we meestal een hapje in de stad. Na een afzakkertje in de kuip kruipen we onze kooi in.

Dag 2

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

We zeilen de baai uit en laten ons anker vallen in Cala Salada of Cala Saladete voor de lunch. Hierna zeilen we om Punta des Cavall heen en ankeren bij Cala Comte. Bij bar-restaurant “Sunset Ashram” heb je een prachtig uitzicht en een geweldige sunset.

Dag 3

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

Nu zeilen we langs de ZW kant van Ibiza en maken een lunchstop in een van de baaien. Hierna verder naar de beschutte baai van Port Roig waar we overnachten achter ons anker. Houd je van luxe dan kan je ook om de hoek ankeren in Cala Es Jondal en een drankje en hapje nemen bij de Blue Marlin. Hier vindt je de meest exclusieve schepen voor anker.

Dag 4

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

We hopen op wind uit westelijke richting en zeilen tussen Espalmador en het uiterste zuidelijke punte van Ibiza door naar Ibiza stad. Hier zoeken we een ankerplek en gaan ons vermaken in de oude idyllische stad, Eivissa genaamd. Willen we bij goede wind mijlen maken, kunnen we dit ook overslaan en doorzeilen naar Cala Llonga. Deze beschutte baai ligt iets ten zuiden van Santa Eulalia. Vanuit hier met de bus naar Eivissa is goed te doen.

Dag 5

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

Vanuit Cala Llonga of Ibiza stad zeilen we naar Espalmador, een klein eilandje boven Formentera. Dit is een prachtig gebied, hagel witte standen met een Caribische uitstraling. Steevast gaan we naar de modderbaden waar je je naar harte lust kan insmeren. Na een drankje verkassen we naar Cala Saona op Formentera waar we een fijn restaurant uitzoeken.

Dag 6

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

Nu vertrekken we naar Las Salinas met haar mooie stranden en geweldige Beach Club’s. Even een drankje bij Jockyclub of toch naar Sa Trinxa om te dansen op het strand. We moeten vandaag wel verder. Onze nachtbestemming is Cala D’Hort hier hebben we uitzicht op het mysterieuze eiland Es Vedra en weer een prachtige zonsondergang. Hier zijn drie uitstekende restaurants.

Dag 7

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

We gaan anker op en zeilen naar het noorden om Punta des Caval de baai van San Antonio in en ankeren in Cala Bassa, mooi strand, wel druk. Bij de Cala Bassa Beach Club gaan we nog even langs en luisteren naar de, rustgevende, house muziek onder de schaduw van de bomen. In de avond meren we af bij Club Nautico de San Antonio. We maken ons op voor een leuke laatste avond in de stad.

Dag 8

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper, het Spaanse zonnetje en aanvaarden de terugreis naar Amsterdam.

Belangrijk om te weten:

 • Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting
 • Vertrek- en aankomsthaven San Antonio, Ibiza;
 • We zeilen met een Bavaria 430 of een GibSea 473;
 • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
 • Aantal deelnemers 4 - 6.

De prijs is inclusief:

 • De accommodatie aan boord van het jacht in een gedeelde hut;
 • Een ervaren en gekwalificeerde schipper;
 • Gebruik van bijboot met buitenboordmotor;
 • Bedlinnen, handdoekpakket en omslagdoek;;
 • Watersport en snorkel apparatuur aan boord;
 • Gas en electriciteit aan boord.

De prijs is exclusief:

 • De reis naar en van het schip;
 • Boordkas;
 • Bijdrage in Garantiefonds en boekingskosten € 30,- per boeking;

Boordkas:

Van de "boordkas" wordt betaald:

 • Kosten van eten en drinken aan boord (schipper vrij);
 • Lig- en havengelden;
 • Diesel, water en lokale belastingen (douane, etc).

Persoonlijke uitgaven, verzekeringen en uit eten aan de wal en excursies zijn voor eigen rekening.

NB. Alle prijzen zijn in Euro en gebaseerd op tweepersoons gebruik van een hut.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Nautisail, Simon Carmiggeltstraat 22, 1321 GT Almere Tel: +31 (0)36 7518696 / +31 (0)651 054903 KvK: 32170520 - BTW nr: NL 065222842B02