Een uitdagende zeilreis: meezeilen rond Mallorca en Cabrera!

We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.
Onderstaande route is één van de mogelijke routes. De schipper kiest vertrek- en eindpunt, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Programma

Dag 1

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Je komt aan in de haven van Cala d’Or. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we kennis met elkaar en krijg je een rondleiding door het schip. ’s Avonds gaan we eten in één van de vele lokale restaurantjes in deze gezellige havenplaats.

Dag 2

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

We beginnen de dag met de boodschappen want die moeten ook gedaan worden natuurlijk. In Cala d’Or is een grote supermarkt waar we naar hartelust kunnen inslaan. Na de boodschappen gooien we de touwen los en zeilen zuidwaarts. Onderweg zoeken we een plekje voor de lunch in één van de prachtige baaien met prachtige stranden. Dit deel van Mallorca is vrij vlak en prachtig groen met weinig huizen. Na een verfrissende duik zeilen we door naar Colonia de Sant Jordi, een vriendelijk plaatsje waar we voor anker gaan in kristalhelder water. We gaan met de bijboot naar de wal om het plaatsje te bezoeken of we trekken de bijboot op het strand om nog even op het strand te genieten. Ook hier zijn weer leuke restaurantjes waar we heerlijk kunnen eten.

Dag 3

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Als er nog een boodschap gedaan moet worden voor vertrek dan kan dit prima, Colonia de Sant Jordi heeft ook een goede supermarkt, vers brood voor de lunch nemen we dan ook gelijk mee. We zeilen door de baai van la Rapita. Deze baai is heerlijk ruim met vaak mooi vlak water, het is hier heerlijk zeilen. Onderweg lunchen we voor Playa del Trench of Playa Rapita waar we natuurlijk weer een verfrissende duik kunnen nemen, terwijl de schipper of één van de gasten een lekkere lunch voorbereid. We zeilen ‘s middags door naar Cala Pi. Dit is een heel smal fjord prachtig gelegen in de steile rotskust. We ankeren met een lijn naar de wal zodat we mooi stabiel liggen. Cala Pi is een ervaring op zich, het water is kraakhelder in vele tinten blauw en hoog op de wal staan prachtige Spaanse villa’s.
Het kleine dorpje is prachtig, er is ook een prima en gezellige pizzeria en enkele andere restaurantjes.

Dag 4

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Als het van tevoren gelukt is om een mooring te reserveren, zeilen we redelijk op tijd naar de Archipel van Cabrera, een natuurreservaat waar maar 50 schepen per nacht mogen liggen. Vandaag zien we misschien wel dolfijnen! Cabrera is een oase van rust waar de Spanjaarden trots op zijn. We blijven hier één nacht en eten ‘s avonds aan boord. Op Cabrera kun je heerlijk wandelen en het kasteel hoog op de berg is erg fraai, de wandeling er naartoe is leuk en een niet al te lange klim. Voor de liefhebbers van een mooie sunset, deze kunnen we net buiten de baai zien als we even met de rubberboot naar buiten varen.
Aan de kade is een Cantina waar je een drankje en een hapje kan krijgen. Ze maken er heerlijke appeltaart trouwens.

Dag 5

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Vandaag zeilen we langs de beroemde Cala’s de Mallorca noordwaarts naar Portcolom. Onderweg zien we in de vrij steile rotskust weer prachtige Cala’s met leuke strandjes. We zoeken nog even een mooie Cala op voor de lunch of we zeilen direct door naar de baai van Portcolom. We doen hier wat boodschappen want vanavond is er BBQ aan boord. Portcolom is één van de mooiste natuurlijke havens van Mallorca, de baai ligt diep landinwaarts en biedt goede beschutting. Het dorp is vriendelijk en doet wat slaperig aan. Portcolom heeft een prima supermarkt waar we onze inkopen doen voor de BBQ. Als we tijd hebben drinken we wat bij La Mestral, een gezellig tentje aan de kade met een prachtig uitzicht over de baai.
Na de boodschappen gaan we ankerop en varen door naar Cala Arsenau, één van de mooiste Cala’s van heel Mallorca. Het ligt heel beschut en is op een enkel huis en een klein strandtentje na geheel verlaten….werkelijk prachtig. Een hele romantische plek voor een heerlijke BBQ en een rustige nacht.

Dag 6

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Na het ontbijt gaan we vroeg op weg naar de baai van Arenal de Son Servera. Daar doen we Cala Bona aan waar we lekker kunnen gaan lunchen bij Alma Mia, een authentiek Mallorquín restaurantje aan zee. Na de lunch zoeken we een plekje in de baai van Son Servera of we zeilen nog wat verder noordwaarts en zoeken een mooie ankerplek op voor de nacht.
De baai van Son Servera is volgebouwd met veel hotels maar het prachtige grote strand is langgerekt en erg fraai. We gooien ons anker in kristalhelder en azuurblauw water, we kunnen vlak voor het strand gaan liggen maar ook voor de verlaten kust meer ten zuiden van de baai waar het heerlijk rustig ligt.

Dag 7

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Alweer een prachtige tocht voor de boeg langs één van de mooiste kusten van Mallorca. Prachtige kliffen, diepe Cala’s met mooie zandstranden, wuivende palmen en een groen en ruig achterland. Natuurlijk maken we weer een lunchstop, dit keer gooien we ons anker in Cala Magraner, volledig onbewoond en nog een ongeschonden stukje natuur. We kunnen hier een verfrissende duik nemen en bovendien is het prachtig om hier te snorkelen. Na de lunch varen we door naar Cala d’Or waar we eerst in de kleine zeer beschutte baai voor het centrum gaan liggen om nog even te genieten van een heerlijk duik en een gezellige namiddag aan boord. Je kan ook even het stadje in, op het strand liggen of gewoon lekker zwemmen, snorkelen of luieren aan boord. Tegen de avond varen we naar de jachthaven en zoeken onze plek op. ’s Avonds kunnen we weer naar een leuk restaurantje aan de haven gaan of we lopen even door naar het gezellige centrum waar ook veel restaurantjes zijn, de schipper weet er wel een paar.

Dag 8

zeilvakantie Mallorca/Ibiza

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het schip en de schipper. Je reist terug met bus of taxi naar Palma. Je rijdt door het prachtige binnenland van Mallorca.

Belangrijk om te weten:

 • Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting
 • Vertrek- en aankomsthaven Cala 'd or, Mallorca;
 • We zeilen met een Gib’Sea 472 van 14,30 meter lang en 4,20 breed;
 • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
 • Aantal deelnemers 6 - 8.

De prijs is inclusief:

 • De accommodatie aan boord van het jacht in een gedeelde hut;
 • Een ervaren en gekwalificeerde schipper;
 • Gebruik van bijboot met buitenboordmotor;
 • Bedlinnen, handdoekpakket en omslagdoek;;
 • Watersport en snorkel apparatuur aan boord;
 • Gas en electriciteit aan boord.

De prijs is exclusief:

 • De reis naar en van het schip;
 • Boordkas;
 • Bijdrage in Garantiefonds en boekingskosten € 30,- per boeking;

Boordkas:

Van de "boordkas" wordt betaald:

 • Kosten van eten en drinken aan boord (schipper vrij);
 • Lig- en havengelden;
 • Diesel, water en lokale belastingen (douane, etc).

Persoonlijke uitgaven, verzekeringen en uit eten aan de wal en excursies zijn voor eigen rekening.

NB. Alle prijzen zijn in Euro en gebaseerd op tweepersoons gebruik van een hut.

Special San Juan - Menorca 18 t/m 28 juni 2017

Tijdens deze 11 daagse reis zeilen we van Mallorca naar Menorca om daar de spectaculaire San Juan feesten mee te maken.
Het echte hoogtepunt is de Jaleo. Zeer gracieuze paarden dansen op hun achterste benen onder begeleiding van muziek door de straten van Ciutadella.
Tijdens dit spektakel raken de bezoekers de inheemse zwarte raspaarden aan, dit brengt volgens de traditie geluk. Geniet met een fles ijskoude "POMADA" in je hand van dit prachtige schouwspel.
We zeilen langs de prachtige kusten van Menorca en Mallorca en bezoeken allerlei leuke baaien en dorpjes. Verder bezoeken we tijdens deze reis op Menorca nog een rivier waar we met de rubberboot al peddelend schildpadden kunnen zien in een totaal verstilde vallei vol met bijzondere vogels.
We eindigen deze reis weer in Mallorca.
Meld je nu aan, vol is vol!
Klik hier voor een impressie!

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht Gibsey 472

Nautisail, Simon Carmiggeltstraat 22, 1321 GT Almere Tel: +31 (0)36 7518696 / +31 (0)651 054903 KvK: 32170520 - BTW nr: NL 065222842B02