Hanse 470

zeilen, meezeilen, zeilvakantie

U verblijft tijdens uw zeilvakantie op een sportief en luxe zeiljacht van het type Hanse 470. Ruim 14 meter lang en 4,5 meter breed. Moderne lijnen en zeileigenschappen gecombineerd met ongeëvenaard bedieningsgemak. Populaire indeling met de eigenaarshut met centraal dubbel bed en twee gastenhutten achter. Ideaal voor snel en veilig cruisen met de familie en vrienden. Er is plaats voor maximaal 4 gasten.
De Hanse 470 is een perfect zeilend en zeer slim ingericht ontwerp van de bekende jachtarchitecten Judel & Vrolijk. Het schip beschikt over een uitgebreide zeilgarderobe, zodat je net dat stukje meer zeilplezier beleeft. Van binnen biedt ze, met haar grote salon, een ruime eigenaarhut in de boeg, een toilet/douche voor en achter met verder nog twee cabines voor gasten, meer dan een prima leefruimte.

De schipper:

zeilen, meezeilen, zeilvakantie

Dick Zuiderhoek is een enthousiaste, ervaren zeiler en erkend zeilinstructeur. Voorheen werkzaam in de intercontinentale luchtvaart en sinds enkele jaren gepensioneerd en genietend van het zeilersleven.
Dick is met zijn zeiljacht vanaf Nederland langs de kust, bakboord uit, afgezakt via Belgie, Frankrijk, Spanje naar Gibraltar en vandaar via Italie en de Griekse eilanden naar Turkije gevaren. Vanaf Marmaris is hij zijn grote liefde voor de watersport permanent gaan beoefenen! In 2018 is hij de plas overgestoken en vanaf 2019 kun je met hem meezeilen in de Caribbean. Mensen die een zeilvakantie willen waarin zeilen, avontuur, ontdekken, genieten en plezier beleven, de hoofdingrediënten zijn, zullen een zeilvakantie als deze zeer kunnen waarderen. Onvergetelijke zeilvakanties, gemoedelijk in kleine groepjes of met je gezin, tot maximaal 4 gasten. Het meenemen van gasten is voor Dick geen commerciële bezigheid. Voor hem is het belangrijk om samen een leuke tijd te hebben en al het moois wat er onderweg te zien en te beleven valt met elkaar te delen.

Zeilgebied:

De zeilvakanties vinden in 2019-2020 plaats in de Caribbean. In oktober 2019 kun je met Dick meezeilen in de Grenadines en vanaf januari 2020 kun je meezeilen naar de andere delen van de Caribbean. In mei vertrekt Dick voor een omzeiling van het Zuid-amerikaans continent.

Reizen

Klik hier voor het Vaarschema.

Over het zeiljacht

Het zeiljacht heeft een uitgebreide zeilgarderobe (high-aspect keerfok, genua, gennaker, stormfok en grootzeil), dus voor echte zeilers een genot om mee te zeilen.
Het zeiljacht is voorzien van de meest moderne communicatie-, navigatieapparatuur en instrumenten. Alle veiligheidsmiddelen zijn aanwezig zoals een 6-persoons zelf-opblaasbaar reddingsvlot en natuurlijk genoeg zwemvesten.

Het schip wordt aangedreven door een 75pk sterke Yanmar dieselmotor. Voor de stroomvoorziening zijn er extra grote accu's en zonnepanelen aan boord.
Het is een ruim snel schip met royale gangboorden. Op de dekken kun je heerlijk zonnen, zitten op zitbanken in de kuip, of gezellig samen aan tafel eten. Er is zelfs een boordbarbeque aanwezig om zelfgevangen vis te grillen!

Indeling:

zeilen, meezeilen, zeilvakantie

  • 2x tweepersoons gastenhut in het achterschip;
  • tweepersoons eigenaarshut in voorschip;
  • voor de gasten gezamenlijk eigen natte cel;
  • compleet ingerichte kombuis;
  • zeer ruime salon

Overige Bijzonderheden en Veiligheidszaken

  • Beddengoed en handdoeken zijn op het schip aanwezig;
  • Er is een zespersoons-rubberboot met buitenboordmotor aanwezig op het schip;
  • Tevens zijn er snorkelsets en werphengels om voor een heerlijk zeebanket te zorgen;
  • Voor iedere passagier is er een reddingsvest aan boord aanwezig. Het dient, wanneer de schipper hiertoe opdracht geeft (bijv. bij zware zeegang), verplicht gedragen te worden;
  • Op het schip is een 12v en 220v elektriciteitsvoorziening, zodat ook mobieltjes en tablets kunnen worden opgeladen.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Beoordelingen zeilvakanties Hanse 470

5-6-2018

Mirjam

Zeiljacht: Hanse 470

Ik wil graag een review schrijven over mijn zeilvakantie: Samen met 2 vriendinnen heb ik enorm genoten van de heerlijke zeilvakantie in Turkije. De Hanse 470 is een prachtig mooi schip, met vriendelijke schipper Dick. Hij is enorm gastvrij, elke morgen kregen we heerlijke koffie en verse jus. Zijn schip was een week lang "ons schip". Tijdens deze week hebben we veel zelf mogen zeilen, aanleggen, reven, motoren, ankeren, etc. We hebben idyllische baaitjes bezocht, leuke haventjes, bij heerlijke Turkse restaurantjes gegeten, maar ook heerlijk gerelaxt op het dek. De schipper wilde ons veel leren en je kon zien dat niet alleen wij maar ook de schipper ervan genoot.
Al met al een hele geslaagde zeilvakantie die zeker voor herhaling vatbaar is.
Lees meer...

9-16 juni 2018

Liesbeth en Albert

Zeiljacht: Hanse 470

Een fantastische zeilvakantie langs de prachtige Turkse Kust vanuit Marmaris. Samen met de schipper en zijn Turkse vriendin voelde het als een vakantie met vrienden. Dick is een zeer relaxte en kundige schipper die zijn schip als het ware aan je toevertrouwt. Prachtig schip, van alle gemakken voorzien, veel zelf gezeild. Prachtige kust, ankerplaatsen en haventjes. En niet te vergeten, heerlijk gegeten (ge-bbqt op schip)en aan de wal. Echt een aanrader als je van zon, zee, zeilen en gezelligheid houdt. Lees meer...

29-06-2018 tot 13-07-2018

Naomi

Zeiljacht: Hanse 470

2 weken op de Hanse 470 was te kort, het was zo'n fijne vakantie. Dick is een fantastische Kapitein met veel ervaring en heel veel geduld. Je leert zoveel van hem zonder het te beseffen. Sema zorgde voor super lekkere gerechten. Het was topgezelschap!!! Een echte aanrader. Nogmaals dank x Lees meer...

24/7 tot 31/7-2018

Karlijn

Zeiljacht: Hanse 470

Van 24/7 tot 31/7 heb ik meegevaren met schipper Dick op de Hanse 470 langs de Turkse kust. Een fantastische reis met vele hoogtepunten! Van overnachten, zwemmen en bbq-en onder de volle maan in prachtige stille baaitjes met azuurblauwe zee tot de levendige vismarkt in Fetiye. En natuurlijk niet te vergeten: iedere dag heerlijk zeilen! Dick is een vrolijke en ervaren zeiler die je alle gelegenheid geeft om zelf ervaring op te doen met zeilen, ankeren en aanmeren. Daarnaast is hij een geweldige gastheer die alle moeite doet om zijn gasten zich welkom te laten voelen op zijn mooie schip. Iedere ochtend een heerlijk kopje koffie met een glas versgeperste jus d´orange en een borreluurtje aan het eind van de dag. Een paar kleine voorbeelden die de sfeer aan boord weergeven. Ik heb een onvergetelijke trip gehad (zeker voor herhaling vatbaar) en beveel meezeilen met Dick op de Hanse 470 dan ook van harte aan!

Hallo Ben, Dank voor het bericht ik heb een review ingevuld. Nu heb ik jou daar niet in genoemd, maar ik waardeer jouw dienstverlening ook bijzonder. Fijn dat je meedenkt en met creatieve oplossingen komt (in mijn geval, maar volgens mij geldt dat voor meer mensen) en ook fijn dat je tussentijds bij de schipper checkt of de gasten het naar hun zin hebben. Het zijn dat soort “details” die jouw dienstverlening net even dat beetje meer geven. Dank dus!
Lees meer...

3/8 tot 13/8-2018

Sjoerd, Jolanda, Lieke en Freeke

Zeiljacht: Hanse 470

11 dagen zeilen in Turkije en Griekenland. Een echte belevenis. De kennis en leuke verhalen van Dick zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Echte zeilervaring hadden we niet, maar vanaf het eerste moment heeft Dick ons veel geleerd. Elke dag is weer anders met nieuwe uitdagingen. Je verveelt je nooit. Wij kijken terug op een super relaxte vakantie. Bedankt Dick en Ben. Lees meer...

26/8 tot 8/9-2018

Faranak

Zeiljacht: Hanse 470

De reis met de Hanse 470 was geweldig. De boot is van alles voorzien en je voelt je snel thuis. Ik was in het verleden op de zeilboot geweest, alleen had ik nooit actief meegezeild. Op deze reis heb ik veel geleerd. verder de route vanuit Malta naar Sardinië is heel mooie. Twee dagen op de zee varen geeft je ook een onvergetelijk ervaring.
Ik zou deze reis aan iedereen aanraden!
Lees meer...

24/7 tot 31/7-2018

Ruud

Zeiljacht: Hanse 470

Hallo Dick (en Ben), het heeft even geduurd maar hier dan mijn terugblik. Met Dick als schipper en Dick als gastheer heb ik samen met lieftallige dame Karlijn (lees haar review) een relaxte meezeilvakantie gehad. Door zijn kennis van het Turks was Dick ook een geweldige gids. Het was een last minute boeking, maar speciaal voor mij hebben Dick en Ben de reis nog mogelijk gemaakt. En ook nog gezorgd voor gezelschap, dat ik als single zeer gewaardeerd heb. Het was op Dick's 'bootje' ook prima slapen dankzij de ventilator. Lekker rommelig ook op de boot , hoewel alles toch zijn plekje moet hebben. Kastjes goed dicht bij windkracht 9 tijdens het zeilen, want voor je het weet moet je een nieuwe toaster aanschaffen. 's Morgens goed wakker worden door een duik in het heldere zeewater, lekker ontbijtje en dan elke dag weer het ruime sop op. Je mag echt (mee)zeilen, hoewel Dick goed de touwtjes in handen heeft. Als je ervoor zorgt goed van activiteiten op de hoogte te zijn kun je ook nog op avontuur, bijv paragliding. Samen kun je dat afspreken. Lekker zwemmen in de baaien, langs de stranden of in de haventjes. Goed opletten op de rond je zwemmende haaien, orka´s etc. Als je goed kan koken mag je het diner organiseren, maar langs de kust kun je her en der ook heerlijk voor je laten zorgen (Turks smaakt prima) En kok Dick weet ook wel hoe je lekker eet. Ik heb genoten van alle dagen ( nachten ook), heb er hele fijne herinneren aan en vond het toch ook wel fantastisch zo nu en dan het gevoel te hebben dat het bootje aan mijn stuurmanskunst was overgeleverd. Karlijn bedankt voor je gezelschap. En Dick, ook jij niet in de laatste plaats dank je wel en ik hoop binnenkort te kunnen horen dat je Suriname heelhuids bent binnengevaren. Je leest dit stukje neem ik aan met het grote gevoel voor humor, zoals ik je heb leren kennen. Het ga je goed en hopelijk ook met alle gasten tijdens alle nieuwe charters. Daar heb ik alle vertrouwen in. Maar wie ben ik nou.... Lees meer...

6/11 tot 17-11-2018

Frank

Zeiljacht: Hanse 470

Het was een geweldige ervaring om met Dick Zuiderhoek mee te mogen varen. Dit vanwege Dick zelf als ook zijn boot de Hanse 470. Dick is een gezellige en goede schipper die veel kennis van zeilen heeft en er voor ieder aan boord iets leuks van maakt. (Zowel actieve als passieve deelnemers) De Hanse 470 heeft alles aan boord wat je nodig hebt om lekker te kunnen zeilen. Doordat Dick het zeilen aan de opstappers overlaat maar wel daar waar nodig aanwijzingen geeft kan je lekker ervaring opdoen.
Deze ervaring zal mij lang bijblijven en neem ik mee op mijn volgende reis. Ik ga zeker nog een keer mee met Dick waar ook op de wereld.
Ik kan deze reis/boot en schipper aanraden.
Ook het goede contact en begeleiding van Nautisail (Ben) dragen bij aan een goed gevoel. Vr.gr. Frank
Lees meer...

6/11 tot 18-11-2018

Carl & Karine

Zeiljacht: Hanse 470

Zeilen met Dick op de Hanse 470 is net dat tikkeltje anders. Dick doet je direct thuis voelen op zijn boot, die er fantantisch uitziet en ook zeer goed zeilt. Dick laat de Hanse 470 over aan zijn gasten, die er met volle teugen van genieten, hij houdt steeds wel een oogje op de zaak, zodat er geen rampen gebeuren. Aan het geven van de benodigde uitleg en het delen van ervaring heeft Dick zeker geen broertje dood. Er is echter een raar kantje aan de boot, er wordt op regelmatige basis allerlei dingen gestolen, wat helemaal geen ramp is daar deze na korte of iets langere tijd toch weer opduiken. Over de service kunnen we helemaal niet klagen, zelfs met mijn handicap (man) werd er koffie op bed geserveerd.
Dick hartelijk bedankt voor een onvergetelijke vakantie.
Tenslotte willen we ook Ben (NautiSail) bedanken voor de voortreffelijke service!
Lees meer...

11-1-2020 tot 23-01-2020

Emiel & Helma

Zeiljacht: Hanse 470

In een woord, Geweldig! Heerlijke vakantie gehad. Het weer was de eerste dagen wat van slag, veel wind en squalls, maar de New Breeze trekt zich er niets van aan. Schipper Dick is een vrolijke, aardige en attente man, die de leukste plekjes die de Carib biedt feilloos weet te vinden. Een aanrader voor iedereen die het avontuur in de Carib eens op wil zoeken! Lees meer...

25-1-2020 tot 5-02-2020

Jolanda en Roel, Peterina en Mark

Zeiljacht: Hanse 470

Zoals je kunt lezen een prachtige reis, waarbij Dick zelfs nog een fles champagne, ter gelegenheid van onze huwelijksreis tevoorschijn wist te toveren! Jij Ben uiteraard ook bedankt voor het aanbieden van deze reis bij zo’n fantastisch mens! Van 25 januari tot 5 februari mochten wij, Peterina en Mark en Jolanda en Roel meezeilen op de New Breeze met schipper Dick. Vanaf het moment dat wij met hem in de dinghy van de wal naar het schip onderweg waren “voelde” het al goed. Het is haast niet te beschrijven wat een gastvrijheid en een goede zorg voor ons Dick vanaf het eerste moment ten toon spreidde. Zelf heb ik verschillende zeilcruises meegevaren, maar zo leuk, gezellig, ontspannen en heb ik het nog nooit meegemaakt. En die andere reizen waren ook allemaal al fantastisch. Dit ook allemaal nog op een geweldig mooi schip wat heel stabiel en “snel” is. Zo kan ik nog wel even doorgaan hoe een geweldige tijd we hebben gehad, maar hopelijk kunnen nog veel mensen dat zelf ooit nog eens ondervinden hoe het bij Dick aan boord toegaat. Nog een paar feitjes wat wij toen wij gingen boeken nog “moeilijk” vonden. Wij zouden zelf boodschappen moeten doen en koken, daarvan dachten we mmm. Nou Dick is ook nog een fantastisch kok gebleken. De meesten avonden wist hij een heerlijk maal op tafel te zetten, met de zelf gevangen of van de locals gekochte vis. Zo’n 4 avonden zijn we aan wal gaan eten, en om eerlijk te zijn, dachten we voor we aan boord gingen, die Dick zal toch niet ieder keer mee gaan? Nou uiteindelijk was het zo, als Dick niet mee zou gaan eten aan de wal dan gingen wij dat ook niet. De vrijheid die wij de 12 dagen aan boord hebben mogen beleven, lekker zwemmen en zonnen zoals wij dat wilde (uiteraard altijd met respect voor de plaatselijke bewoners). Het ontdekken van de mooiste baaien, stranden, kleine lokale restaurantjes en dan weer een grotere baai en dorpje. Dick bedankt en waarschijnlijk, als het aan ons ligt tot ziens! Roel Lees meer...

22-02-2020 tot 4-03-2020

Thomas

Zeiljacht: Hanse 470

Samen met medeopstapper Rob, zijn we met schipper Dick van Martinique via Dominica naar Guadeloupe gevaren. Dick is een zeer ervaren schipper met vele jaren en nautische mijlen onder de riem. Hij heeft echter nog steeds een aanstekelijk enthousiasme voor het zeilen en het ontdekken van nieuwe plekken onderweg behouden wat de reis tot een leuke ontdekkingstocht maakte. Vanaf het allereerste begin geeft Dick je veel vertrouwen en laat hij je de boot manoeuvreren en zeilen en geeft bovendien zeer duidelijk uitleg over zaken die je nog wil leren. Ik heb dan ook veel geleerd en het gevoel echt gezeild te hebben op deze vakantie. Maar haast nog belangrijker dan de zeilervaring is de sfeer aan boord. Dick is uitermate gastvrij en al snel voelde het alsof we met drie vrienden aan het zeilen waren. We deden dan ook alles volledig gezamenlijk aan boord en besloten ook samen wat we gingen doen. Het was een fantastische ervaring en een absolute aanrader voor wie een avontuurlijke en gezellige zeilvakantie wil beleven. Lees meer...

22-02-2020 tot 4-03-2020

Rob

Zeiljacht: Hanse 470

Mijn New Breeze ervaring was ronduit fantastisch! Ik prijs me gelukkig dat ik deze reis heb kunnen meemaken en kan het iedereen -die van avontuur houdt- aanbevelen! De ontvangst in Martinique was bijzonder hartelijk, ondanks het feit dat ik pas een dag later aan boord kon komen (vliegtuig gemist).
Vanaf het begin klikte het uitstekend met de mede opstapper Thomas en Dick zorgt voor een zeer prettige en relaxte sfeer.
S’ochtends wordt na een paar stevige bakken koffie het plan voor de dag gezamenlijk gemaakt.
We hebben meerdere plaatsen en baaien van Martinique kunnen aandoen en van het Caraibische Carnaval kunnen genieten, alvorens met de grote gen-aker naar Dominica te zeilen. De hoogtepunten aldaar waren het bezoek aan (en in!) verschillende watervallen en de tocht op Indian River; wij kregen de indruk dat Dominica het meest authentieke eiland van de Caraiben is. Machtig mooi was de ervaring dat een familie dolfijnen wel 15 minuten met de boeggolf bleven spelen zodat we hele mooie opnamen konden maken. Op weg naar Guadeloupe werden ook de luxueuze Iles des Saintes aangedaan en konden we een feestelijke laatste avond vieren op het mooie eiland Marie Galante. De hartelijkheid van de mensen en het proeven van de verschillende soorten lokaal gestookte rum, zal ik nooit vergeten.
Dick blijkt niet alleen een zeer ervaren zeiler en leermeester te zijn; hij heeft ons ook meerdere malen en geweldig lekker diner weten voor te zetten. Toen we eenmaal de vallen, schoten, lieren en ook de navigatie onder de knie kregen, werd het zeilen en ankeren volledig aan ons overgelaten. Geweldig dat Dick ons zoveel vertrouwen heeft geschonken; er waren vaak smalle doorgangen en riffen met overslaande golven op slechts een paar mijl afstand!
Lees meer...

Zeiljacht Hanse 470

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean