Zeilvakantie Northwind 47!

meezeilen Mallorca, Ibiza, Griekenland, Kreta, Malta, Spanje, Canarische Eilanden

De NorthWind 47 is een zeer comfortabel zeiljacht met veel luxe van bijna 15 meter lengte. Het wordt ook wel de Spaanse versie van de fameuze Oyster-yachts genoemd. Het jacht beschikt over een zeer luxe achterhut en een luxe voorhut voor de gasten en wordt gevaren door een ervaren schipper en maat. In de ruime kuip heb je een mooi overzicht over het schip en in de ruime salon heb je volop zicht op de omgeving. De schipper/eigenaar gaat met dit schip een rondreis door de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden maken en vervolgens gaat hij naar de Caribbean.

De schipper(s):

meezeilen Mallorca, Ibiza, Griekenland, Kreta, Malta, Spanje, Canarische Eilanden, Caribbean

Harald en Paul zijn gepassioneerde zeilers, die hun passie graag met jullie, de medeavonturiers, wil delen! Mensen die een vakantie willen waarin aktie en avontuur, ontdekken, genieten en plezier beleven, de hoofdingrediënten zijn, zullen een vakantie als deze zeer kunnen waarderen. Onvergetelijke zeilvakanties, gemoedelijk in kleine groepjes of met je gezin, tot maximaal 4 personen. Het meenemen van gasten is voor Harald geen commerciële bezigheid. Voor hem is het belangrijk om samen een leuke tijd te hebben en al het moois wat er onderweg te zien en te beleven valt met elkaar te delen.

Zeilgebied:

Het schip vertrekt in het voorjaar 2019 vanaf de Spaanse kust en gaat vervolgens de Balearen verkennen. Samen met de schipper kun je Ibiza, Mallorca en Menorca verkennen.
Daarna vertrekt het schip voor een 3 weken lange reis naar Griekenland, waar hij in de Dodekenesos een aantal reizen gaat maken vanaf Kos.
In het najaar 2019 wordt Kreta en Malta bezocht, waarna de reis via Mallorca en de Spaanse kust naar de Canarische Eilanden wordt aangevangen.
Deze reizen kun je vinden op de volgende pagina's:

Hoe ziet je zeilvakantie eruit?

De reizen in de Balearen en in Griekenland zijn echte (zeil)vakanties. Lekker relaxen en van de zon, zee en zeilen genieten. Samen met de schipper bepaal je de bestemming. Er is tijd voor een mooie zeiltocht, maar ook voor een bezoek aan eilanden en bezienswaardigheden. Uiteraard is er gelegenheid voor een hapje en een drankje aan de wal. Een echte vakantie dus.
De overzeil tochten zijn mijlenmakers. Meer voor echte zeilers dus. Op sommige trajecten wordt nachten doorgezeild en doe je dus mee aan het wachtlopen. Zonder zee-ervaring kun je beter voor een zeilvakantie kiezen. Als je met een zeilopleiding bezig bent, kun je de afgelegde mijlen op je Palmares schrijven.

Vissen op zee: een échte uitdaging!

Onder het varen is het mogelijk om het menu aan boord wat uit te breiden. Het vissen op zee kan een waar avontuur zijn. Daarom is er aan boord visgerei aanwezig. Wanneer een mooie vangst word binnen gehaald eindigt de vis meestal op de boordbarbeque voor een gezamenlijk supervers zeebanket!

Zwemmen en snorkelen!

Op het schip zijn snorkelsets aanwezig. In de vele baaien is het water heerlijk van temperatuur om te zwemmen en kun je met de snorkel het onderwaterleven verkennen.

Over de Northwind

Alle zeilen van de het jacht zijn uitgevoerd met een zogenaamd rolsysteem en zijn daardoor eenvoudig te bedienen. Het schip beschikt over meerdere zeilen, zodat er voor elke wind een zeil gezet kan worden om optimaal te kunnen zeilen. Het is een stabiel schip met veel comfort, zodat je je altijd veilig voelt.
Het zeilschip is voorzien van de meest moderne communicatie-, navigatieapparatuur en instrumenten. Alle veiligheidsmiddelen zijn aanwezig zoals een 6-persoons zelf-opblaasbaar reddingsvlot en natuurlijk genoeg zwemvesten.

Het schip wordt aangedreven door een 110pk sterke Volvo Penta dieselmotor. Voor de stroomvoorziening is er een dieselaggregaat en zonnepanelen aan boord aanwezig.
De Northwind 47 is een ruim rond schip met royale gangboorden. Op de dekken kunt u heerlijk zonnen, zitten op zitbanken op het achterdek of in de kuip, of gezellig samen aan tafel eten. Er is zelfs een boordbarbeque aanwezig om zelfgevangen vis te grillen!

Indeling:

meezeilen Mallorca, Ibiza, Griekenland, Kreta, Malta, Spanje, Canarische Eilanden
 • 1 = master cabin
 • 2 = front cabin
 • 3 = crew cabin
 • 4 = privat toilet/shower
 • 5 = shared toilet/shower
 • 6 = kombuis
 • 7 = zitruimte salon
 • 8 = kaartentafel

Overige Bijzonderheden en Veiligheidszaken

 • Het schip is voorzien van een ontziltingsinstallatie die, per uur zo´n 140 liter, zout- in zoetwater kan omzetten. Er is dus voldoende water om te douchen enz.
 • Beddengoed en handdoeken zijn op het schip aanwezig;
 • Er is een zespersoons-rubberboot met buitenboordmotor aanwezig op het schip;
 • Tevens zijn er 5 complete snorkelsets, 3 werphengels en 2 sleeplijnen om voor een heerlijk zeebanket te zorgen;
 • Voor iedere passagier is er een reddingsvest aan boord aanwezig. Het dient, wanneer de schipper hiertoe opdracht geeft (bijv. bij zware zeegang), verplicht gedragen te worden;
 • Op het schip is een 12v en 220v elektriciteitsvoorziening met in elke hut een contactdoos;

Klanten vertellen

27-4 tot 4-5-2019

Gert-Jan

Zeiljacht: Northwind 47

Heerlijke vakantie gehad. De Xerric is een fijn schip en Harald en Paul waren fantastisch met hun kennis en ervaring. Ze laten je vrij maar geven je ook de kans om veel te doen en leren aan boord. Daarnaast waren ze heel gezellig. Kortom: kan niet beter! Groet van Gert-Jan Lees meer...

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap