DODEKANESOS EXPERIENCE

zeilen Griekenland In het oostelijke deel van de Griekse wateren van de Egeïsche Zee ligt de eilandengroep de Dodekanesos, Griekse eilanden pal voor de Turkse westkust.

Er zijn vele zeilroutes in de Dodekanesos mogelijk. Met name de weersvooruitzichten zullen bepalend zijn voor welk gebied gekozen wordt, waarbij de wensen van de gasten het uitgangspunt zal zijn.

De afstanden tussen de eilanden variëren van 20 tot 40NM.
De dagen hebben een vast ritueel.
Na het ontbijt, eventueel nog een boodschap en een korte wandeling wordt koers gezet naar de geplande bestemming. Voor de lunch wordt onderweg in een baai geankerd met snorkel/zwem en strand mogelijkheden. De diners zijn of aan boord of aan de wal in een haven of ergens voor anker.

zeilen Griekenland

Reisbeschrijving

Dag 1:
Aankomst op Rhodos.

Vanaf Rhodos airport kun je met de bus naar de New Rhodes Marina, gelegen op ongeveer 2 km van Mandraki haven-Rhodos stad. Met de taxi is het 16 minuten vanaf het vliegveld. De schipper staat al op je te wachten en zal je hartelijk verwelkomen.

Dag 2: Rhodos - Symi
De volgende morgen vertrekken naar het eiland Symi. Symi heeft een van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Het oude stadje, geheel in Venetiaanse sfeer herbouwd, staat hoog op de lijst van het werelderfgoed. Symi is een gezellig, levendig stadje met een bruisend uitgaansleven. Men noemt het ook het “Saint Tropez” van Griekenland.

Dag 3: Symi - Kardamena

Een mooie zeiltocht onder het vasteland van Turkije langs het meest westelijke van Turkije, Cape Knidos. Onderweg maken we een korte stop in een van de mooie baaien om vervolgens de tocht voort te zetten naar het Griekse eiland Kos, waar we afmeren in de baai van Kardamena, een badplaats op het Griekse eiland Kos. Het centrum ligt langs de boulevard met vele restaurants en bars. Vanaf de boulevard lopen smalle straatjes met wederom bars, terrasjes en souvenirwinkels via pleintjes naar de hoofdstraat en de Genesis tis Theotoko basiliek van Kardamena. Vooral ’s avonds is het hier in de maanden juni, juli, augustus en september gezellig druk.

Dag 4: Kardamena - Nisyros

Nisyros is een vulkaan eiland. We leggen aan in het haventje Pali. Met een busje of huurauto kun je de vulkaan bezoeken. Eenmaal op de kraterrand is het uitzicht adembenemend. We dalen te voet af naar de bodem van de grootste krater, er zijn er drie. Hier en daar komen nog sissende zwavelgassen uit de rotsspleten naar buiten en in een van de dorpjes is een natuurlijke sauna te vinden waar de hete gassen zo door de rotswanden lijken te komen.

Dag 5: Nisyros - Tilos
Na een mooie zeildag varen we de baai van Livadia in. We krijgen een plekje aan de ferrypier als we beloven morgenochtend vroeg weer te vertrekken. Hoog op de berg ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, dat omgetoverd is tot een grote openlucht discotheek. De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht, en met de fonkelende sterrenhemel boven je, maakt dat het overweldigend.

Dag 6: Tilos - Chalki
Chalki ligt ten noordwesten van Rhodos. Het is het kleinst bewoonde eilandje van Griekenland. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Chalki heeft een gezellige boulevard met veel terrasjes.

Dag 7: Chalki - Rhodos
Op de laatste zeildag vertrekken 's morgens vroeg. De tocht naar Rhodos Marina is ca. 40NM, dus dat wordt een mooi stukje zeilen. Aan het eind van deze zeildag zoeken we een leuk restaurant op om alle indrukken van deze zeilweek met elkaar te delen.

Dag 8:
Afscheid van Rhodos en de Dodekanesos. Terug naar de Lage Landen.

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean