Reisbeschrijving Guadeloupe-Sint Maarten!

Wat gaan we doen?

Caribische zeilvakantie

We vertrekken vanaf Guadeloupe en zeilen naar het eiland Antigua. Dit eiland is beroemd om de Antigua race week en classic sailweek. Je bezoekt legendarische plaatsen voor zeilers, zoals English harbour en Nelson's Dockyard, waar je de allermooiste zeil- en motorjachten van de wereld ziet. Natuurlijk gaan we een avond swingen op de berg Shirly's Height op de muziek van een steelband met uitzicht naar Montserrat. Fenomenaal.

Caribische zeilvakantie

Vanaf Antigua zetten we koers naar het Westen. Naar de schitterende eilanden Nevis en St. Kitts. Vanaf St. Kitts steken we over naar het mondaine eiland Saint-Barthélemy. Anker bij de Gustavia Harbor, een schilderachtig Zweeds gehucht (overblijfsel van de oorspronkelijke Zweedse kolonie). Hier kun je naar het wrak van het motorjacht "Nonstop" duiken, dat zonk in een storm. Of stap aan wal en slenter langs de exclusieve boetieks of huur een scooter voor een rit naar de afgelegen stranden (St. Barts is bekend om zijn "naaktrecreatie" stranden), en bewonder de mooie huizen uitgehouwen in de heuvels. In de avond kun je je storten in het nachtleven van St. Barts, het St. Tropez van de Caribbean. Geniet van jazz en cognac, wijn en gelach, en een aantal levendige Caribische dansen.

Caribische zeilvakantie

Na een uitgebreid bezoek aan Saint-Barthélemy, St. Barth genoemd in de volksmond, varen we naar Sint Maarten. We gaan voor anker in de Great Bay of leggen aan bij Bobby's Marina en bezoeken de hoofdstad Philipsburg met zijn 10-tallen souvenir winkels.
Vervolgens varen we rond het eiland en bezoeken de Simpson Bay, Marigot Bay en Grand Case, het sfeervolle (Franse) dorpje aan de noordkant van het eiland, waar elke dinsdagavond een grote artistieke markt plaatsvindt.

Caribische zeilvakantie

Vanuit Grand Case kunnen we naar het (onbewoonde) eiland Tintamarre, waar bezoekers zich kunnen insmeren met de heilzame modder, en zich daarvan in zee kan ontdoen of verder het eiland rond.
Ook bestaat de mogelijkheid om het eiland Anguilla aan de noordkant van Sint Maarten te bezoeken.

Caribische zeilvakantie

De reis eindigt in Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistros en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. Ter afsluiting van deze heerlijke zeilreis gaan we in de avond naar een leuke bistro voor het afscheidsdiner.

Vanuit Marigot ben je snel op het vliegveld Prinses Juliana voor de reis naar Europa.

Caribische zeilvakantie

We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen maar we kunnen de boot perfect met ons twee aan (en indien nodig zelfs alleen). We delen met veel plezier onze kennis en ervaring. Gasten met ervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. Wij houden wel een oogje in het...

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean