Meezeilen rond Ibiza en Formentera!

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes, gratis en eigenlijk veel leuker. Met je bijboot kan je altijd naar de wal.

Programma

Dag 1

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

De reis begint in Santa Eulalia of in San Antonio. Na de check in en de welkomstborrel slaan we eten en drinken in voor een paar dagen. De eerste avond eten we meestal een hapje in de stad. Na een afzakkertje in de kuip kruipen we onze kooi in.

Dag 2

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

We zeilen de baai uit en laten ons anker vallen in Cala Salada of Cala Saladete voor de lunch. Hierna zeilen we om Punta des Cavall heen en ankeren bij Cala Comte. Bij bar-restaurant “Sunset Ashram” heb je een prachtig uitzicht en een geweldige sunset.

Dag 3

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

Nu zeilen we langs de ZW kant van Ibiza en maken een lunchstop in een van de baaien. Hierna verder naar de beschutte baai van Port Roig waar we overnachten achter ons anker. Houd je van luxe dan kan je ook om de hoek ankeren in Cala Es Jondal en een drankje en hapje nemen bij de Blue Marlin. Hier vindt je de meest exclusieve schepen voor anker.

Dag 4

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

We hopen op wind uit westelijke richting en zeilen tussen Espalmador en het uiterste zuidelijke punte van Ibiza door naar Ibiza stad. Hier zoeken we een ankerplek en gaan ons vermaken in de oude idyllische stad, Eivissa genaamd. Willen we bij goede wind mijlen maken, kunnen we dit ook overslaan en doorzeilen naar Cala Llonga. Deze beschutte baai ligt iets ten zuiden van Santa Eulalia. Vanuit hier met de bus naar Eivissa is goed te doen.

Dag 5

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

Vanuit Cala Llonga of Ibiza stad zeilen we naar Espalmador, een klein eilandje boven Formentera. Dit is een prachtig gebied, hagel witte standen met een Caribische uitstraling. Steevast gaan we naar de modderbaden waar je je naar harte lust kan insmeren. Na een drankje verkassen we naar Cala Saona op Formentera waar we een fijn restaurant uitzoeken.

Dag 6

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

Nu vertrekken we naar Las Salinas met haar mooie stranden en geweldige Beach Club’s. Even een drankje bij Jockyclub of toch naar Sa Trinxa om te dansen op het strand. We moeten vandaag wel verder. Onze nachtbestemming is Cala D’Hort hier hebben we uitzicht op het mysterieuze eiland Es Vedra en weer een prachtige zonsondergang. Hier zijn drie uitstekende restaurants.

Dag 7

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

We gaan anker op en zeilen naar het noorden om Punta des Caval de baai van San Antonio in en ankeren in Cala Bassa, mooi strand, wel druk. Bij de Cala Bassa Beach Club gaan we nog even langs en luisteren naar de, rustgevende, house muziek onder de schaduw van de bomen. In de avond meren we af bij Club Nautico de San Antonio. We maken ons op voor een leuke laatste avond in de stad.

Dag 8

zeilvakantie Ibiza/Ibiza

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper, het Spaanse zonnetje en aanvaarden de terugreis naar Amsterdam.

Belangrijk om te weten:

  • Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting
  • Vertrek- en aankomsthaven San Antonio, Ibiza;
  • We zeilen met een First 45F5;
  • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
  • Aantal deelnemers 4.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean