Zeilzwerftocht Denemarken

zeilen Denemarken

Onderstaand tref je enige toeristische informatie aan over de plaatsen, die we kunnen gaan bezoeken.
De route is afhankelijk van het weer en de wind. Het vertrekpunt is de haven van het plaatsje Dragør, vlakbij Kopenhagen. Het is 14 minuten met bus35 of 8 minuten met de taxi naar de haven. Mocht je met je eigen auto willen komen, dan is er voldoende parkeergelegenheid bij de haven.

10 daagse reis Denemarken

Zeilvakantie met veel wandel- en fietsmogelijkheden!

Dragør: Historische haven op het eiland Amager.

Zeilvakantie Denemarken

Hier ligt de Hestia afgemeerd en begint je het zeilzwerf avontuur. Dankzij de economische stagnatie van Dragør eind 19e eeuw, is er veel van de historische kern bewaard gebleven. Ook ontstond er al vroeg het besef dat de historische bebouwing bewaard moest blijven. Heden ten dage is Dragør daarom een voor toeristen aantrekkelijk stadje met zijn vele geelgekleurde huisjes. De Nederlandse invloed van vroeger tijden leeft voort in straatnamen als de Deventergade.

Helsingør: Stad aan het smalste deel van de Sont

zeilvakantie Denemarken

De Hestia meert af in een van de havens. Beide met uitzicht op het kasteel. Op een landtong in het oosten van de stad ligt Kasteel Kronborg. Deze trekpleister is een bezoek zeker waard. Een museum bezoeken of gewoon een wandeling in de oude binnenstad is allemaal mogelijk.

Rødvig: is een plaats in de Deense regio Seeland, gemeente Stevns

zeilen Denemarken

Onthaasten? Een weidse omgeving om te fietsen of te wandelen. Stevns Klint, de kliffen op een paar van de kiezelstranden aan de rand van het stadje, werden in 2014 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO

Ven: (Hven) is een Zweeds eiland in de Sont.

Zeilen Denemarken

Hier meren we af in een kleine haven of gaan voor anker. Met de kleine Hestia brengt de schipper je aan wal. Je kunt op het eiland gemakkelijk fietsen huren of een mooie wandeling maken. Ongeveer 6500 jaar geleden werden de Deense eilanden en het eiland Ven gevormd. Het eiland is ongeveer 4,5 kilometer lang en 2,4 kilometer breed en heeft ongeveer 371 inwoners. Het eiland is al duizenden jaren bebouwd geweest en er zijn veel vondsten gedaan van woningen en graven uit de steentijd.

Kopenhagen: København de hoofdstad van Denemarken

meezeilen Denemarken

De Hestia meert af tegenover de Amaliakade op loopafstand van het Koninklijk Paleis. Een wandeling in de prachtige ruim opgezette parken. In de haven staat het beeld van de kleine zeemeermin. Dit beeldje is geïnspireerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Dit beeldje is niet het enige in Kopenhagen: overal in de stad vindt men standbeelden aan de openbare weg en in parken. Daarnaast heeft Kopenhagen een behoorlijk aantal musea. De fontein van Gefion of Gefjun (1908) is het grootste monument in Kopenhagen en is niet ver van het beeld van Hans Christian Andersens kleine zeemeermin geplaatst. Ontwerper is Anders Bundgård. De fontein was een cadeau van het Carlsbergfond aan de stad Kopenhagen. Oorspronkelijk was het gepland voor de Rådhusplads, maar het staat uiteindelijk aan het einde van de Amaliegade tegenover Kastellet, de vesting van Kopenhagen. Nyhavn is, naast "de kleine zeemeermin" een toeristische trekpleister. De huizenrij in verschillende kleuren, aan het haventje Nyhavn, vanwaar ook de kanaalboten vertrekken, is een van de populairste toeristenplaatjes in menig vakantieboek. In een van de gekleurde huizen heeft Hans Christian Andersen nog gewoond.

Humlebæk: Een klein gezellig havenplaatsje.

meezeilen Denemarken

Een bezoek aan het Louisiana Museum of Modern Art is haast een “must” Louisiana is gehuisvest in een negentiende-eeuws landhuis, dat halverwege de twintigste eeuw geschikt werd gemaakt voor een museum door de architecten Jørgen Bo en Vilhelm Wohlert. De naam is bedacht door de eerste eigenaar, de koninklijke jachtopziener Alexander Brun. Hij vernoemde in 1855 het landhuis naar zijn drie achtereenvolgende echtgenotes, die allen de naam Louise droegen. Honderd jaar later besloot oprichter Knud W. Jensen, van 1958 tot 1991 de eerste museumdirecteur, die naam over te nemen. In later tijd zijn er geleidelijk steeds meer ruimten bij gebouwd, deels ook ondergronds. De bezoeker doorloopt tijdens zijn bezoek verschillende niveaus en wordt steeds weer geconfronteerd met het wereldberoemde beeldenpark waar het museum direct op uitkijkt, en met het water van de Sont. De huisvesting heeft van meet af aan een belangrijke rol gespeeld in het concept van het museum en heeft bijgedragen tot de bekendheid ervan.

Deens eiland Møn: betoverend witte krijtrotsen

meezeilen Denemarken

Wit zoals wit bedoeld is: dat gevoel bekruipt je als je de krijtrotsen van het Deense eiland Møn voor het eerst ziet. Ze strekken zich uit over een lengte van 7 km langs de Oostzee en worden gemarkeerd door vijf duizelingwekkende houten trappen. Het is er heerlijk wandelen. Møns Klint (de krijtrotsen) en het aangrenzende natuurgebied Klinteskoven vind je langs de oostkust van het Deense eiland Møn, dat zelf een soort vooruitgeschoven punt van Denemarken is. Het natuurgebied wordt beschermd, vanwege de unieke krijtrotsen en de fossielen die je er kunt vinden. Maar ook omdat hier de slechtvalk leeft, ‘s werelds snelste dier dat een snelheid van 300 km kan bereiken. Er groeien in Klinteskoven 45 soorten wilde orchideeën, meer dan 400 jaar oude beuken en er leven zeldzame vlindersoorten. Wandelen op Møn In Klinteskoven zijn zeven gemarkeerde wandelroutes uitgezet, die variëren van 2,2 tot 9 km. Je kunt ook probleemloos zelf een route uitzetten met een kaart van het gebied. Op de parkeerplaatsen en in het bezoekerscentrum GeoCenter (tevens Toeristeninformatie) mag je de zeer informatieve (Engelstalige) folder/kaart gratis meenemen, met zowel de wandelroutes als de ongemarkeerde wandelpaden, onverharde wegen en verkeerswegen van het gebied.

De volgorde en in welke havens we aanmeren wordt bepaald door wind, weer en getijde.

Wat moet je weten?

 • Vertrek- en Aankomsthaven Dragør​;
 • Aanvlieg- en vertrekhaven: Kopenhagen
 • Rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Brussel en Charleroi;
 • Zeilervaring is niet vereist, sportieve instelling wel;
 • Aantal deelnemers maximaal 5

Prijs is inclusief

 • Verblijf aan boord in een (gedeelde) tweepersoonshut
 • Op basis van volpension, incl. diesel, havengeld, etc.;
 • Onder leiding van een ervaren schipper
 • Gebruik bijboot en apparatuur

Prijs is exclusief

 • Reis van en naar de boot
 • Alle dranken m.u.v. koffie en thee;
 • Bijdrage Garantiefonds en boekingskosten (€ 30,- per boeking);

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean