KOS - NOORD ROUTE

Zeilvakantie Griekenland

Een route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos. Heerlijk zeilen met gegarandeerd goed weer. Een ideaal begin om Griekenland te leren kennen.

Programma

Dag 1: Aankomst op Kos

Vanaf de luchthaven Kos pa je de bus of de taxi naar de boot (gegevens volgen bij boeking). Hier maak je kennis met je mede zeilgenoten en de bemanning. De kooien worden ingedeeld, proviand ingeslagen en de planning en wensen van de deelnemers besproken.

Dag 2

We varen vanuit Kos naar Kalymnos, Kalymnos is een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen aan beide zijden. We eten in het traditionele taverne poppies. Al vele jaren een van onze belangrijkste hang out´s met de sterke verhalen van Steve en de verrukkelijke salades van Zavestie kan de avond niet meer kapot. Het grote terras is een bloemenweelde en is overhangen met kleurrijke bougainvilla.

Dag 3

Langs de ruige rotskust van Kalimnos voert de zeiltocht ons naar Leros. We gaan voor anker in de lieflijke baai Pandeli. We liggen met een lijntje direct aan het restaurant van George die ´s avonds met de bouzoukia zijn zoete ballades over de zee laat neerdalen. Zijn gerechten zijn er niet minder om. Aijn stoeltjes en tafeltjes staan tot in zee en terwijl je van zijn dis zit te genieten knabbelen de krabbetjes aan je tenen.

Dag 4

We zeilen verder noordwaarts naar Lipsi, maar als de wind ons gunstig gezind is varen we meteen door naar Agatonisi. Op het eilandje lipsi laten we eerst nog even het anker vallen voor een zwem/lunch stop in de "blue lagoon". Het water is hier zo onwerkelijk hemels blauw en kristal clear dat je denkt dat ze het gekleurd hebben. Tegen de avond gaan we anker op en leggen aan aan de kade van het haventje van de stad Lipsi. Ook deze marina is weer gebouwd met subsidie van de EU. Het gelijknamige stadje Lipsi is nu een belangrijke stop voor jachten geworden. Er is een goede supermarkt en een aantal gezellige barretjes en restaurantje. Het oude stadje op loopafstand is de moeite waard. Ook de grote kathedraal Agios Ioannis met blauwe koepel is de moeite van het bezichtigen waard.

Dag 5

Van Lipsi steken we over naar Patmos en gaan voor anker in het baaitje Gricos aan de zuid kant van het eilandje. Van hieruit gaat een wandelpad naar boven waar Chora en Scala liggen. Vroeger werden de dorpjes boven op de heuvel gebouwd om dat deze dan beter te verdedigen waren tegen de zeerovers en de barbaren uit Turkije. Geheel boven staat naast een indrukwekend middeleeuws fort een beroemd klooster. Vele pelgrims bezoeken dit klooster elk jaar omdat volgens de overleveringen de apostel St.Johannes hier in een naast gelegen grot zijn laatste updates van God zelf kreeg bij het schrijven van het "Nieuwe Testament". Het klooster en museum zijn te bezichtigen en zijn rijk aan Byzantijnse kunstvoorwerpen iconen en andere religieuze kostbaarheden van Goud en Zilver.

Dag 6

Van Patmos keren we de boeg weer naar het zuiden en zetten koers naar Telendos. We gaan voor anker in het kleine baaitje Emborios. De baai heeft slechts 1 restaurant en is geheel ingericht in Caribische stijl. De eigenaar heeft daar zelf jaren gewoond en bracht een klein stukje Cariben mee naar huis. Zijn pirate bay restaurant serveert dan ook typische Zuid-Amerikaanse gerechten, zoals tapas en tacos> Inclusief de zoete muziek van Bob Marly of de Buena Vista Social club op de achtergrond. Het maakt de atmosfeer compleet. Een vakantie in een vakantie zeg maar.

Dag 7

Toch moeten we vroeg op. We hebben nog een lange zeildag voor de boeg terug naar Kos. En als we tijd hebben maken we nog een korte zwemstop op het eilandje Pserimos alvorens weer aan te leggen op onze vertrouwde ankerplek. We maken ons op voor een laatste avond en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bars en discos die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd.

Dag 8

Helaas ook het eindpunt van onze zeilzwerftocht. En buiten je bruin gestaalde body neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen en een face book vol met nieuwe vrienden mee naar huis. Blijf je nog voor een tweede week dan kun je vandaag onder de schaduw van de platanen hier op het strand een beetje bijkomen van het wilde nachtleven en je alvast voorbereiden op de nieuwe zeilavonturen van de komende week.

De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht ViaMaris

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI