KOS - TURKSE WESTKUST

Zeilvakantie Griekenland De zeezeiltocht start in Kos en vandaar steken we over naar de Turkse kust. Aan het einde van de reis komen we ook weer terug in Kos. Je krijgt een zeilvakantie met volop zon en afwisseling, terwijl je vaart van baai naar baai. Heerlijk zeilen op de diepblauwe zee langs de Turkse west kust. Luieren aan dek of actief meezeilen met elke dag een duik in het glasheldere water! De reis staat onder begeleiding van een Nederlandse schipper die je graag alles vertelt over de kunst van het zeilen en navigeren. En natuurlijk kun je zelf ook aan het roer staan of de route op de kaart uitzetten. ´s Avonds wordt regelmatig geankerd in een baaitje, waar aan boord wordt gekookt en waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. Maar ook dikwijls leggen we aan in een van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een Turks restaurantje of een familie lokanta.
Je monstert aan op de ViaMaris, een zeewaardig, stoer zeiljacht van ruim 15 meter lang, voorzien van alle gemakken. Op het ruime dek is volop gelegenheid om in de zon te liggen of ´s nachts een rustplaats te zoeken. De ruime kuip is voorzien van een biminitop (zonnedak), die beschutting biedt tegen de zon.

Programma

Dag 1: Aankomst op Kos

Vanaf de luchthaven Kos pa je de bus of de taxi naar de boot (gegevens volgen bij boeking). Hier maak je kennis met je mede zeilgenoten en de bemanning. De kooien worden ingedeeld, proviand ingeslagen en de planning en wensen van de deelnemers besproken.

Vanuit Kos varen we de eerste dag oost de Oriënt tegemoet. Als we flink de wind in de rug hebben is er nog tijd voor een lunchstop in een van de vele mooie baaien langs de kust. In de namiddag leggen we aan in de mooie beschutte baai van Çökertme. We zijn hier te gast bij het kleine familierestaurant van captain Ibrahim. Hij heeft zelf een steigertje van planken in elkaar geknutseld en je loopt dus zo zijn restaurant in. De vrouw en de vele mooie dochters van Captain Ibrahim knopen in de winter prachtige Turkse tapijten en zij zullen je deze kunst van het tapijtknopen en weven graag laten zien.

Dag 3:

We zeilen in zuidwestelijke richting langs de kaap van Knidos en leggen we aan in het beschutte haventje van Palamut. Op een prachtig zandstrandje is het lekker relaxen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door het vruchtbare achterland met amandel en olijfboomgaarden. We worden verwelkomd door Alten Bora en zijn Merhaba visrestaurant, vooral bekend om zijn jumbo garnalen, gebakken in een rijk knoflook sausje.

Dag 4:

Na een stevig ontbijt en de nodige Turkse koffie, zetten we onze zeiltocht voort naar Orhaniye, een prachtig ingesloten baai met hoge groene met pine begroeide berghellingen. Hier zijn ook nog de resten te vinden van oude kastelen en forten uit de tijd van de kruisvaarders van de 4e eeuw. We meren af aan het steigertje van Palmiye restaurant. Van hieruit kunnen we een excursie maken naar Marmaris om je een avondje in het bruisende nacht leven te storten.

Dag 5:

De zeiltocht gaat verder naar het Griekse eilandje Simi, dat een van de mooiste natuurlijke havens van Griekenland heeft. Dit eiland wordt ook wel "the jewel of the Dodecanesos" genoemd. Het heeft bijna 200 jaar onder Italiaan´s bestuur heeft gestaan. De bouwstijl is geheel Venetiaanse en dateert nog uit het einde van de 18e eeuw. Simi staat hoog op de lijst van Werelderfgoed. En de restauratie wordt voor het grootste deel betaald door de Unesco. Het stadje kent een zeer gevarieerd uitgaansleven van klassieke lounge cafés met grote open terassen en discos tot in de kleine uurtjes.

Dag 6:

We nemen weer afscheid van Griekenland en zeilen in westelijke richting naar Knidos, de meest westelijke punt van dit lange schiereiland. We maken nog een zwemstop aan een van de maagdelijke strandjes en gooien het anker uit in de baai van Knidos. Deze baai werd al 4 eeuwen voor Christus door de Grieken bewoond en gebruikt. In deze natuurlijke baai werd op een gunstige wind gewacht om de beroemde en beruchte Kaap Knidos te kunnen ronden. Van ruïnes uit de Romeinse Griekse verleden is nog veel overgebleven, waaronder een amfitheater en de resten van diverse tempels. De zonsondergang is zondermeer spectaculair. Je kijkt vanuit je hoge zitplaats over een azuurblauwe zee met aan de horizon de vage contouren van Tilos en Niseros de uitgedoofde vulkaan.

Dag 7:

Vandaag zeilen we met ons comfortable zeiljacht het laatste traject terug naar Kos en zit deze unieke en afwisselende zeilreis er helaas weer op na nog een laatste duik in het heldere zeewater bij de warmwaterbronnen op het uiterste oostpuntje van Kos eiland. Omstreeks 4 uur weer zijn we terug in de Marina waar we heerlijk in de luxe douches het laatste zoute water kunnen afspoelen en we ons kunnen opmaken voor een laatste avond in het bruisende nachtleven van Kos.

De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.

Dag 8:

We vertrekken met het busje naar de luchthaven Kos. Met een koffer vol mooie herinneringen en een heleboel nieuwe vrienden vlieg je weer naar Amsterdam of kan je vandaag lekker luieren op het strand als je voor 2 weken een vervolgvakantie hebt geboekt en je je weer aansluit bij een nieuwe groep voor de volgende uitdaging.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht ViaMaris

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI