KOS - WEST ROUTE

Zeilvakantie Griekenland

De West route is de meest intensieve van de 3. Er wordt gemiddeld 25 Nautische mijlen per dag gezeild. De route is zeer gevarieerd en gaat langs de mooiste eilanden. Het weer is optimaal om te zeilen door de continue wind van minimaal 5 BF.

Programma

Dag 1: Aankomst op Kos

Vanaf de luchthaven Kos pa je de bus of de taxi naar de boot (gegevens volgen bij boeking). Hier maak je kennis met je mede zeilgenoten en de bemanning. De kooien worden ingedeeld, proviand ingeslagen en de planning en wensen van de deelnemers besproken.

Dag 2

We proberen vroeg uit te varen want we hebben een flinke ruk voor de boeg. Het doel is de zuidelijke baai van Leros Xerokambos. Onderweg krijg je de eerste zeil instructies. Upwind, eerst langs de west kust van Turkije pal noord, dan cross over naar Leros ca 30 NM. We gaan voor anker in de zuidelijke beschutte baai Xerokambos. We koken hier aan boord. Het baaitje heeft een mooi strandje en na een duik in het kristalheldere water voel je je weer als herboren.

Dag 3

Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita, ca. 25 NM. We speren door het azuurblauwe water. We varen hier halve wind en houden dus de gang erin. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Jorgos, die ook het kleine restaurantje bestiert en er nog een tiental geiten voor de gezelligheid er op nahoudt. We komen redelijk op tijd aan, dus genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in het diep blauwe heldere water. Als Jorgos het lukt om bij de locale vissers wat te regelen, kunnen wij zijn specialiteit uitproberen, gegrilde octopus met ouzo.

Dag 4

De enerverende zeiltocht naar Amorgos. Ca. 35 NM langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, naar de levendige haventje Aiyiali. Van hieruit maken we met de bus of brommer een uitstapje naar de Chora, hoog in de berg gelegen. Het visitekaartje van Amorgos is echter het prachtige Hozoviotissa klooster wat ca. 300 mtr. hoog tegen de loodrecht uit zee oprijzende rotsen lijkt te zijn geplakt. Bovendien heb je van hieruit een schitterend uitzicht over de Aegean en zijn omliggende eilanden. In een van de spectaculaire baaien is hier de film "The Big Blue" opgenomen.

Dag 5

Brengt ons naar Astapalea. We zeilen "voor de wind" naar de verscholen baai Vathy. Deze baai is alleen te bereiken via een zeer smalle doorgang van slechts 50 mtr. breed. Er zijn enkele taverne´s en de baai is omzoomd door wijngaarden en tamarinde bomen.

Dag 6

We maken ons op voor een lange zeiltocht van ca. 40 NM naar Kalymnos. Maar als het meezit hebben we de wind in de rug en kunnen we op tijd afmeren aan de gezellige boulevard van Pothia. We liggen dus direct in het centrum van dit levendige stadje. We zijn hier ook weer terug in de civilisatie met talloze restaurantjes, grand cafés en barretjes waar het tot in de kleine uurtjes gezellig toeven is. Kalymnos is vooral bekend vanwege zijn sponsvisserij. In het kleine museum wordt tevens geïllustreerd hoe dat in zijn werk ging in het verleden. Nu komen de meeste sponsen uit Noord Afrika, maar ze worden hier nog wel bewerkt en geknipt op Kalymnos.

Dag 7

Vandaag zeilen we met ons comfortable zeiljacht het laatste traject terug naar Kos en zit deze unieke en afwisselende zeilreis er helaas weer op na nog een laatste duik in het heldere zeewater bij de warmwaterbronnen op het uiterste oostpuntje van Kos eiland. Omstreeks 4 uur weer zijn we terug in de Marina waar we heerlijk in de luxe douches het laatste zoute water kunnen afspoelen en we ons kunnen opmaken voor een laatste avond in het bruisende nachtleven van Kos.

Dag 8

Dit is de transferdag. Je gaat met heel veel mooie herinneringen weer naar huis of je begint aan de tweede zeilweek, waarbij je weer vele andere mooie indrukken zult opdoen.

De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht ViaMaris

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI