KOS - ZUID ROUTE

Zeilvakantie Griekenland

Deze zeilreis gaat vanuit Kos in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos. Prachtige Griekse eilanden met zeer verfijnd zeilweer. Een van onze favorieten.

Programma

Dag 1: Aankomst op Kos

Vanaf de luchthaven Kos pa je de bus of de taxi naar de boot (gegevens volgen bij boeking). Hier maak je kennis met je mede zeilgenoten en de bemanning. De kooien worden ingedeeld, proviand ingeslagen en de planning en wensen van de deelnemers besproken.

Dag 2

Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vasteland van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust.
Het kleine haventje biedt maar plaats aan een beperkt aantal schepen. We zijn hier vanavond te gast bij Alten Bora in zijn Merhaba visrestaurant, vooral bekend om zijn jumbo garnalen, gebakken in een rijk knoflook sausje of zijn overheerlijke calamaris. Zijn tafeltjes en stoeltjes staan gewoon op het strand.

Dag 3

Simi heeft een van de mooiste natuurlijke havens van de middellandse zee. Het oude stadje is geheel in Venetiaanse sfeer herbouwd en de restauraties worden volledig betaald door de Unesco en staan hoog op de lijst van werelds erfgoed. Simi is een gezellig levendig stadje met een bruisend uitgaansleven. Hier komt ook de jet set met hun dure jachten en de bijbehorende dames showen de laatste modecreaties. Het wordt daarom ook wel de Cote d'Azur van Griekenland genoemd.

Dag 4

Vandaag staat een lange zeiloversteek op het programma naar het kleine eilandje Chalki. Chalki ligt ten noordwesten van Rhodos, het kleinst bewoonde eilandje van Griekenland. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Chalki heeft een gezellige boulevard met vele terrasjes, waar we zeker neer zullen strijken. Een korte wandeling of de heuvelrug brengt je op een gezellig strandje met taverna.

Dag 5

Op het programma staat vandaag een pittige zeiltocht recht tegen de wind naar Tilos.
Ploeteren dus! Maar de moeite wordt beloond. Na een mooie zeildag varen we de baai van Livadia in en staat Juffrouw Eddy ons al op te wachten. Zij is hier de haven meester en met haar valt niet te spotten. We krijgen een plekje aan de ferrypier als we beloven morgenochtend vroeg weer te vertrekken. Het rustige eilandje heeft een paar mooie strandjes direct naast de kleine haven.
s'Avonds gaan we met een busje naar boven. Hoog in de bergen ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, dat nu omgetoverd is tot een grote openlucht disco. De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht en met de fonkelende sterrenhemel boven je maakt het de scene a bit spooky, maar ook overweldigend en met de juiste muziek op de achtergrond ben je verder weg van huis dan ooit. Ben je niet zo'n disco ganger? je kunt hier mooie wandelingen maken. Door de zeer heldere lucht is het zicht nog ruim voldoende om dit ook 's nachts te doen.

Dag 6

Weer een stevige zeiltocht hoog aan de wind naar Niseros. We leggen aan in het haventje Pali, waar we rond 4 uur in de middag hopen aan te komen, zodat we nog tijd hebben de vulkaan te bezichtigen. Met een busje of huur auto´s gaan we naar boven. Eenmaal op de kraterrand is het uitzicht adembenemend. We dalen te voet af naar de Kraterbodem van de grootste krater. Er zijn er 3, waarvan er 2 onder water staan. Hier en daar komen nog sissende zwavel gassen uit de rotsspleten naar buiten en in een van de dorpjes is een natuurlijke sauna te vinden, waar de hete gassen zo door de rots wanden lijken te komen.
Daarna rijden we naar het dorpje Mandraki, wat eigenlijk het hoofdstadje is. Hier staan de huizen en restaurantjes tot in de zee gebouwd. De smalle straatjes zijn bezaaid met souvenirwinkeltjes en kleine cafeetjes, waar je direct over zee kunt uitkijken. Van hier is een spectaculaire zonsondergang te zien. Men zegt dat je hier ook de groene flits kunt waarnemen.

Dag 6

De laatste zeildag gaat terug naar onze thuishaven op Kos. We maken onderweg nog een zwemstop bij de heetwaterbronnen aan de zuid kant van Kos en komen dan om 4 uur ongeveer weer aan op onze bestemming.
We zijn van avond te gast bij het Tonny en Aneta in hun voortreffelijke Italiaanse restaurantje Degli Amici. We maken ons klaar voor nog een laatste avond stappen en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar´s en disco´s die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd.

Dag 8

Ook het eindpunt van onze zeil zwerftocht en buiten je bruin gestaalde body neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen en een facebook vol met nieuwe vrienden mee naar huis.
Blijf je nog voor een tweede week dan kun je vandaag onder de schaduw van de platanen hier op het strand een beetje bijkomen van het wilde nachtleven en je alvast voorbereiden op de nieuwe avonturen van de komende week.

De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht ViaMaris

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI