ZEILVAKANTIE LANGS DE TURKSE WESTKUST (8 dagen)!

meezeilen Griekenland Onze comfortabele zeiljachten vertrekken vanuit Marmaris. In dit zuidwestelijke deel van de Turkse kust vindt u de mooiste baaien en stranden om lekker rustig te genieten van de omgeving of een lekkere duik te nemen in het blauwe water. De wind waait hier overwegend tussen de Bf 3 en 5, maar soms met een uitschieter. Er wordt gezegt dat het mooiste zeilgebied langs de kust van Turkije tussen Bodrum en Antalya ligt. Hier zijn de afstanden van baai naar baai zeer overzichtelijk en goed te doen zijn voor dagtochten. Desgewenst kan worden vertrokken vanuit Rhodos.

Programma Marmaris

Dag 1

Vanaf de luchthaven Dalaman vertrekt elke 3 uur een bus naar Marmaris. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen. De kosten hiervan zijn ca. € 35,-. Eenmaal op de boot heet de schipper u van harte welkom met een Turkse specialiteit en leidt hij u rond over de boot.
Na het fourageren kunnen we vertrekken. Dat is meestal op dag 2.

Dag 2

Vertrek uit Marmaris naar Ciflik afstand 15nm Baaitje met diverse restaurants en zwem mogelijkheid incl watersport.

Dag 3

Ciflik naar Ekencik 16 nm Baai waar de schildpadden om de boot zwemmen, met mooi restaurant en zwemmen.

Dag 4/5

Ekencik naar de baai van Gocek 22nm In de baai zijn 10 tallen baaitjes of direct door naar Gocek voor bevoorrading en terasjes , Erg leuk klein plaatsje welke ook wel wordt genoemd het Cannes van Turkijje Meeste gasten verblijven hier een dag extra, ivm met all round concept voor jong en oud

Dag 6

Fethiye richting baai Gocek of Oludeniz met parel wit strand en bekend voor en door paragliders 15nm

Dag 7

Via de baai van Gocek retour richting Marmaris 30nm naar Kumlubuklu baai met mooi restaurant, strand en nachtelijk paradijs.

Dag 8

Vanuit deze baai retour naar haven Marmaris 10nm.

Programma Kos-Noord

Dag 1

Wanneer het weer geschikt is ligt de Via Maris voor anker bij Kardamena, een kustplaatsje 5 km ten zuiden van de luchthaven. Met de taxi is men dan vlot aan boord. Als de Via Maris in Kos ligt is de bus de meest voordelige optie. Kom je in de ochtend aan boord dan varen we de 22mijlen naarKos stad waar we ons in de drukke stad mengen met veel indrukken,barretjes en tavernes. Kom je in de middag dan blijven we in Kardamena en varen de volgende dag naar Kos.

Dag 2

We zeilen naar Kos of Kalymnos. Is het Kalymnos dan ankeren we in de baai van Vathi waar diverse tavernes zijn.Het eiland is bekend van de sponzen.

Dag 3

We verlaten Kalymnos en zetten koers naar Leros waar de dorpshaventjes een ware bloemenpracht hebben. Port Lakki is een mooie haven daar waar wederom keuze is uit vele tavernes.

Dag 4

Zeil omhoog en Lipsi is de bestemming. Hebben we tijd dan laten we ons anker naar beneden ratelen in de glasheldere Blue Lagoon om even te zwemmen alvorens we naar Lipsi gaan.

Dag 5

Bestemming Patmos waar Port lakki op ons wacht voor heerlijk vertier,shops terrasjes en tavernes. Ook is er een oud klooster te zien.

Dag 6

Helaas het roer moet om. We zeilen naar Telendhos en ankeren nabij een restaurant in Caraibische stijl waar lekker Caraibisch eten is. De Pirate bay restaurant.

Dag 7

Vroeg uit de veren voor een lange tocht naar Kos waar we dan overnachten en de volgende dag ontschepen.

Dag 8

Of vroeg in de ochtend naar Kardamena varen. Hier is het helaas ontschepen en nemen we afscheid na een mooie reis met blijvende indrukken.

Alle havens en bestemmingen kunnen ivm wind en weer veranderen, maar waneer Poseidon, Neptunes en Pegasus ons goed gezind zijn wordt dit het vaarplan.

Terug naar het reisschema

Belangrijk om te weten:

  • Bovenstaand reisprogramma is indicatief en kan in overleg met de gasten aan boord worden aangepast;
  • Vertrek- en aankomsthaven Kos, Griekenland;
  • We zeilen met een stoere stalen Noordkaper, de ViaMaris;
  • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
  • Aantal deelnemers 4-5.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht ViaMaris

Nautisail, Simon Carmiggeltstraat 22, 1321 GT Almere Tel: +31 (0)36 7518696 / +31 (0)651 054903 KvK: 32170520 - BTW nr: NL 065222842B02