Reisbeschrijving Martinique-Dominica-Guadeloupe!

Wat gaan we doen?

We vertrekken vanaf Le Marin, in het zuiden van Martinique en bezoeken de baai van Fort de France, de hoofdstad van Martinique. Vervolgens varen we naar Saint Pierre. De stad is bekend geworden door de vernietigende gloedwolken die de toenmalige hoofdstad op 8 mei 1902 hebben getroffen na een uitbarsting van de vulkaan Mont Pelée.
Vervolgens zeilen we naar het eiland Dominica.

snorkelen Caribbean Les Saintes Caribbean

Dominica: Volgens ons en vele anderen één van de meest authentieke van de "bovenwindse" eilanden. Vriendelijke mensen, woeste natuur, lekkere kreeft, mogelijkheid tot een tocht op de Indian River, prachtige wandelingen naar schitterende watervallen en niet te vergeten het Champagne Reef: snorkelen temidden van de bubbels in één van de mooiste riffen van de Caraïben. Dominica is het enige eiland waar nog échte Caribs leven, de mensen die er woonden voor de kolonisatie.

catamaran zeilen Caribbean

Na het bezoek aan Dominica zetten we koers naar de Guadeloupe archipel.
Guadeloupe is een archipel in de Caribische Zee en vormt een overzees departement van Frankrijk. Guadeloupe maakt daarnaast deel uit van de Kleine Antillen. De drie grootste eilanden van Guadeloupe zijn: Basse-Terre, Grande Terre en Marie-Galante. De hoofdstad van Guadeloupe is Basse-Terre.
Guadeloupe heeft alle ingrediënten van een tropische bestemming. De eilanden hebben stuk voor stuk mooie witte zandstranden, helderblauw zeewater, een kleurrijke natuur en een rijke cultuur. Het binnenland is veelal heuvelachtig met verschillende vulkanen (hoogste: La Soufrière – 1.467 m), watervallen en tropische regenwouden. In de wateren rondom de eilanden kan men ideaal duiken, snorkelen, surfen en zeilen.
We gaan vooral genieten. Genieten van de natuur, van de zee, van het zeilen, van het strand, van de leuke dorpjes, van de mensen en van elkaar. We gaan de mooiste baaien opzoeken in het helderste water snorkelen, we gaan lekker eten en drinken en we gaan de sfeer en de cultuur van de Caraïben opsnuiven. We gaan op ontdekking, Columbus achterna op zoek naar de échte Bovenwindse Eilanden.

Op het programma staan:

snorkelen Caribbean

Guadeloupe: De Caribs noemden het Karukera: eiland van de mooie wateren en dat zullen we geweten hebben!
We vertrekken vanuit de jachthaven van Port de Bas du Fort nadat we onze boot vol proviand hebben geladen;

Marie Galante is een pracht van een eiland met mooie stranden, de beste rum ter wereld en de ruïnes van het rijke suikerrietverleden;

Iles de La Petite Terre, twee onbewoonde "Robinson" eilandjes die in een natuurgebied liggen waar we gaan ankeren om van de pure natuur en de stilte te genieten: God in het overzeese Frankrijk!

Les Saintes is een fantastisch eilandengroepje, gelegen aan de zuidkust van Basse-Terre. Het is zeer geliefd onder de watersporters, natuurliefhebbers en diepzeeduikers. Het hoofdeiland heeft een indrukwekkend mooie baai, die gerekend wordt tot de mooiste ter wereld! Dit aangename eiland, met zijn charmante huisjes en hun rode daken, steile reliëf en hartelijk ontvangst, heeft vele schitterende verrassingen voor u in petto, die u bij voorkeur lopend te ontdekken zijn – mocht u de tijd hebben! -, of anders met de mountainbike, de elektrische- fiets of autootje. Fort Napoléon, dat troont op een hoger deel van het eiland, is DE locatie die u absoluut op Terre-de-Haut gezien moet hebben.

We eindigen natuurlijk in Guadeloupe waar we als afsluiter nog een fijne excursie maken.

We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen maar we kunnen de boot perfect met ons twee aan (en indien nodig zelfs alleen). We delen met veel plezier onze kennis en ervaring. Gasten met ervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. Wij houden wel een oogje in het...

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean