X17: IBIZA - FORMENTERA

Ontdek de Spaanse parels van de Middellandse Zee

In de Meivakantie vanaf 27 april en wekelijks tot 1 juni voor vanaf € 595,- p.p.p.w.

zeilen Ibiza - Formentera Dit is een zeilvakantie waarin met name in het hoogseizoen zo weinig mogelijk in jachthavens wordt overnacht. In het hoogseizoen zijn de beschikbare havens in Eivissa, Santa Eulalia, San Anthony en Formentera overvol en extreem duur. Ankeren of aan een meerboei in een van de vele Calas en beschutte baaien is dan het alternatief. In veel baaien en Calas zijn voortreffelijke restaurants en speelt zich een belangrijk gedeelte van het nachtleven af. Met de bijboot zijn zowel alle belangrijke plaatsen als de uitgaansgelegenheden aan de stranden en in de baaien/Calas bereikbaar.
De vaarprogramma’s rond Ibiza en Formentera worden bepaald door het weer en de wensen van de passagiers.
Een programma kan er als volgt uitzien:
Dag 1:
Na aankomst airport Ibiza met de taxi naar San Anthony. Proviand inslaan en acclimatiseren aan boord. Sunset bij Cafe Del Mar en diner in een van de vele restaurants en wellicht een beetje nightlife.
Dag 2:
Op de eerste zeildag een lunchstop in Cala Salada en vervolgens zuidwaarts langs Punta des Cavall voor een overnachting voor anker in Cala Comte. Sunset aan boord of bij bar-restaurant "Sunset Ashram".
Dag 3:
Een zeiltocht langs de westkust van Ibiza met een snorkel/zwem/lunch stop in een van de vele baaien. Daarna langs Isla Es Vedra naar de zuidwest kust voor een anker overnachting in de rustige baai van Port Roig of in de baai Cala Es Jondal met o.a. de club Blue Marlin.
Dag 4:
Einddoel van deze dag is de mooie historische stad Eivissa. Hiervoor kunnen we, indien er plek is, in een van de marinas afmeren of voor anker gaan ten oosten van Eivissa in de ruime baai Cala Talamanca of iets verder naar het oosten in Cala Llonga en vandaar met bus of taxi naar Eivissa. Dineren in een van de vele restaurants in het oude stadsgedeelte en de avond/nacht afsluiten in een van de disco/nightclubs.
Dag 5:
Vanuit Cala Llonga c.q. Eivissa staat Formentera op het programma. Allereerst naar Espalmador, een klein eiland ten zuiden van de doorgang Freu Cros tussen Ibiza en Formentera. Espalmador heeft prachtige witte stranden en op het eilandje modderbaden. Na de lunch naar de westkust van Formentera waar in Cala Saona voor anker om er de nacht door te brengen. Het diner is aan boord of in een van de restaurants.
Dag 6:
Wederom een zeildag met een mooie stop Las Salinas, ten zuidoosten van de airport, met prachtige stranden en geweldige beachclubs: de Jockyclub en Sa Trinxa, dansen op het strand. Eindbestemming vandaag is Cala d’Hort met een aantal prima restaurants en een zonsondergang met uitzicht op het mysterieuze eiland Es Vedra.
Dag 7:
Vandaag noordwaarts terug richting San Anthony. Via de passage Es Picatxos naar Cala Bassa, voor een ankerstop om te lunchen, te snorkelen, te zwemmen en een bezoek aan de Cala Bassa Beach Club voor een drankje en muziek onder de schaduw van de bomen. Aan het begin van de avond afmeren in de marina van club nautic. Nog een zonsondergang bij cafe del mar en een afscheidsavond in San Anthony.
Dag 8:
Dag van afscheid en vertrek richting airport voor terugvlucht naar thuisbestemming.

X20-X21: MALLORCA/MENORCA
Zeilen rond Mallorca, Cabrera en Menorca.

Toplocaties in de Middellandse Zee

8- of 12- daagse reizen v.a. € 595,- p.p.p.w.

zeilen Mallorca - Menorca Mallorca is vele malen groter dan Ibiza, waardoor er vooral tijdens zeiltochten van 10 dagen of meer, diverse zeiltochten mogelijk zijn met b.v. een combinatie van Mallorca en Menorca. Door de ligging van de diverse kusten van zowel Mallorca als Menorca kan er weer-technisch gezien bijna altijd gevaren worden. De belangrijkste opstaphaven, dichtbij de luchthaven, is Palma de Mallorca. Alternatieve opstaphavens zijn o.a. Pollensa en Alcudia aan de NO-kust. Voor Menorca is dit Mahon en eventueel Ciutadella.
Afgezien van de NW-kust van Mallorca en de N-kust van Menorca zijn de anker mogelijkheden bijna onbeperkt evenals de vele marinas op met name Mallorca.
Om een indruk te geven van de mogelijkheden een zeiltocht van 8 dagen rond Mallorca en een zeiltocht van 12 dagen rond Mallorca en Menorca. Voor beide tochten is het eiland Cabrera opgenomen. Cabrera ligt in een beschermd natuurgebied en een overnachting aan een meerboei/mooring moet gereserveerd worden.
In principe zijn alle ontbijten en lunches aan boord en de diners in overleg op de wal of aan boord. Voor de lunches wordt in een geschikte calacq baai geankerd met snorkel, zwem en paddle surf mogelijkheid.

Zeiltocht van 8 dagen rond Mallorca.

Dag 1:
p>Aankomstdag: Vanaf de luchthaven van Palma is het 15 min met de taxi en iets langer met de bus naar Llonja Marina in Palma de Mallorca. Llonja Marina is een van de vele jachthavens in Palma en ligt vlakbij de Cathedraal en bij het oude Palma met vele pleintjes en restaurants. Proviand inslaan en genieten van deze prachtige stad.
Dag 2:
Voordat we vertrekken is er, indien gewenst, nog tijd voor een bezoek aan de versmarkt/mercat. Indien de wind en met name de golfslag/deining het toelaat kiezen we voor de noordelijke route via de NW-kust. Via de baai van Palma zeilen we voor een lunchstop in Portals Vells of CalaFiguera. Aan het einde van de middag voor anker of aan een meerboei in de baai van Sant Elm. Tegenover Sant Elm ligt Sa Dragonera. Een sundowner en een diner aan boord of aan de wal.
Of:
Langs de prachtige ruige NW-kust een tocht van 30 NM naar Port de Soller, de enige haven op deze kust, die ook in geval van slecht weer voldoende bescherming biedt. Afmeren in een van de twee Marinas of voor anker in de beschutte baai. Het stadje Soller is gezellig met een stadsstrand en een boulevard met veel uitstekende restaurants.
Dag 3:
Het tweede stuk van deze NW-kust heeft een aantal pitoresque calas zoals CalaTuent, Port de Sa Calobra aan de voet van de 2000 meter hoge Puig Major. Na een lunchstop in CalaCastell ronden we Cap Formentor voor een nachtstop in de Bahia de Pollensa. Een aantal anker mogelijkheden, zoals Platje de Formentor, Cala en Gossalba en CalaMurta en verder de Marina van Port de Pollensa en Marina de Bonaire. In de volgende baai ligt nog Port d’Alcudia als optie.
Dag 4:
Vanuit de Bahia de Pollensacq Bahia d’Alcudia een zeiltocht langs de NO en ZO-kust naar Porto Cristo. Als lunchstop een van de vele calas iets ten noorden van CalaRatjada. Porto Cristo is een levendig stadje met een fraaie Yacht Club ‘Club Nautico Porto Cristo’. Vrij entree voor passanten in het zwembad van de Yacht Club. Aan de overkant van de Yacht Club in de smalle baai ligt het Playa de PorteCristo.
Dag 5:
De ZO-kust heeft veleCalas die het verkennen waard zijn. Voor de nacht zijn er vele mogelijheden langs deze kust. Porto Colom is een mooie wijde baai met zowel anker als meerboei mogelijkheden, Cala d’Or is een meer mondaine Cala met een Marina voor passanten aan het einde van de diepe cala. Portopetro is een leuke kleine plaats in een fraaie Cala met een kleine marina en verder anker en meerboei mogelijkheden in de baai en verder CalaFiguera, een smalle cala met een vissershaventje en plaats voor een aantal passanten. In al deze overnachtingsmogelijkheden zijn vele heerlijke restaurants aanwezig.
Dag 6:
Het doel van deze dag is Cabrera. Een beschermd natuurgebied. Een prachtig eiland met aan de ZO-kant een mooie baai met een strand, waar alleen overdag een stop gemaakt mag worden aan een van de meerboeien. Verder zijn er rotspartijen, inhammen, kleine calas etc. Aan de noordkust zijn twee diepe inhammen, calas/baaien, waarvan een, de baai van Castell de Cabrera, gebruikt mag worden voor overnachting aan een meerboei. Deze moet worden gereserveerd. De boeien zijn in principe beschikbaar vanaf 18:00 tot de volgende dag 18:00. Overdag kunnen er voettochten gemaakt worden onder begeleiding van een gids. Er is een klein restaurant aanwezig.
Dag 7:
Vanaf Cabrera is het een korte zeiltocht naar het prachtige strand van Es Trench en Sa Rapita. Aan de zuidkant van dit strand een ankermogelijkheid bij Colonia de Sant Jordi en aan de noordkant de Marina van Club Nautic Sa Rapita. Naast het strand en de marina ligt een voortreffelijk restaraurant waar deze laatste avond van deze zeiltocht kan worden afgesloten.
Dag 8:
Deze laatste zeildag gaat via de baai van Palma terug naar Llonja Marina in Palma. Afhankelijk van de geboekte vluchten voor de terugreis kunnen passagiers vanuit Sa Rapita naar de luchthaven of nog meevaren naar Palma.

Indien het weer het aan het begin van de zeiltocht niet toelaat om de tocht via de noordkust te beginnen, dan kan deze itinerary andersom gelezen worden en eindigt de zeiltocht niet in Sant Elm maar in Port d’Andratx op dag 7 en begint dag 1 onderweg naar Sa Rapita/Colonia de Sant Jordi, dag 2 Cabrera, dag 3 Porto Petro, dag 4 Porto Cristo, dag 5 Alcudia, dag 6 Soller, dag 7 Andratx en dag 8 naar luchthaven of nog mee naar Palma.
Indien ook dit niet mogelijk is wegens weersomstandigheden aan de noordkust dan wordt dag 6 Colom en dag 7 Sa Rapita en dag 8 al of niet mee naar Palma.

Zeiltocht van 12 dagen rond Mallorca en Menorca

Dag 1 t/m 6
Vergelijkbaar met de 8-daagse tocht
Dag 7:
Lange overtocht naar Son Saura aan de westkant van de zuidkust van Menorca, zonder lunchstop onderweg. Son Saura is een mooie wijde baai met prachtige stranden, maar geen strandtenten etc. Heerlijk rustig. Zwemmen, snorkelen, paddelen, lezen en niets doen is het motto.
Dag 8:
Langs een stukje zuidkust en westkust naar Ciutadella. Een prachtig gerestaureerde middeleeuwse stad rond een prachtige smalle diepe inham/fjord. Vooral in de zomer is het er vol met toeristen. De natuurlijke haven heeft twee marinas. Ankermogelijkheid iets ten zuiden van de haveningang. Een heerlijke stad om in rond te lopen en te dineren in een van de vele restaurants.
Dag 9:
Als het weer, wind en zeegang, het toelaat via de noordkust met zijn vele baaien, calas en stranden naar Badia de Fornells, de enige beschutte inham op de noordkust. In deze baai vele anker en meerboei mogelijkheden en prima restaurants op de wal.
Dag 10:
Van Fornells langs een prachtige noord en oostkust met legio lunch plekken naar Es Grau. Es Grau ligt in het Parque Natural de s’Albufera des Grau. Es Grau is een voormalig klein vissersdorp, nu toeristisch, maar nog steeds kleinschalig. Er zijn een aantal stranden, er is een soort van lagune/binnenmeer. Een aantal restaurants in het dorp en soms een waar dorpsfeest. Overnachten kan alleen voor anker.
Dag 11:
Van Es Grau is het een korte zeiltocht naar Mahon. Mahon is een oude vestingstad en ligt in de grootste natuurlijke baai/fjord van de Middellandse Zee. Een werkelijk prachtige diepe inham, waarin vele calas, eilanden, kleine dorpen en het historische dominante Mahon. Er zijn twee geschikte marinas in de stad en verder ligplaatsen aan pontoons en een anker baai. Een mooie plek om deze zeilreis af te sluiten in een van de vele etablissementen in de stad.
Dag 12:
Dag van vertrek via de luchthaven van Mahon, Aeroport de Menorca.
PS. Voor deze reis dient u heen op Mallorca en terug van Menorca te vliegen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de beste vluchten.

Alle hierboven beschreven mogelijkheden van zeiltochten kunnen ter plekke worden aangepast naar wens van de passagiers en zolang het weer het toelaat. Dit ter beoordeling van de schipper. Op- en afstap havens kunnen ook gewijzigd worden zolang het past in voorgaande cq erop volgende programma's.

X3: MENORCA - KOS
Middellandse zee oversteek via het Kanaal van Corinthe

De gelegenheid om veel zee-zeilervaring op te doen!

Van 2 tot 19 juni 2019 voor v.a. € 1.415,- p.p.
(reis is eventueel te splitsen in 2 reizen)

meezeilen Menorca, Sardinie, Sicilie, Kos Een schitterende zeiltocht van bijna 1300 NM over de Middellandse Zee en door de Griekse Archipel. Je vertrekt vanaf Mahon op het Spaanse eiland Menorca, waar je met Transavia (Amsterdam) of Tui (Brussel) rechtstreeks naar toe kan vliegen. De route wordt mede bepaald door wensen van eventuele meevarende passagiers voor zover het weer en het tijdschema dit toelaat. Zonder tussenstops duurt de tocht 12 dagen, zodat er 7 dagen over blijven voor interessante stops danwel noodzakelijk oponthoud door weersomstandigheden etc.
De route heeft als mogelijke tussenstops de zuidkust van Sardinie met Cagliari en de noordkust van Sicilie met Palermo en de Eolise eilanden waar ondermeer Lipari deel van uitmaakt. Daarna door de straat van Messina langs de zuidkust (de laars) van Italie naar Patras aan de westkust van Griekenland aan het begin van de Golf van Korinthie. Via de Golf van Korinthe en het kanaal van Korinthe gaat de reis verder via de Cycladen naar de eindbestemming Kos.
Deze zeiltocht kenmerkt zich door meerdere dagen en nachten achtereen varen zonder land in zicht en vele dagen en nachten langs prachtige kusten zoals zuid Sardinie, noord Sicilie, zuid Italie, west en midden Griekenland en de vele eilanden van de Cycladen. Afhankelijk van de inzetbaarheid van de passagiers met betrekking tot actief mee wachtlopen, kunnen er 2 tot 4 passagiers meevaren.
De reis is eventueel te splitsen in een reis van Menorca naar Catania (Sicilië) en van Catania naar Kos, respectievelijk 8 en 10 dagen. Kosten op aanvraag!

Reisbeschrijving Dodekanesos | zeilreis in Griekenland

zeilen Griekenland In het oostelijke deel van de Griekse wateren van de Egeïsche Zee ligt de eilandengroep de Dodekanesos, Griekse eilanden pal voor de Turkse westkust.
Het eiland Kos is toeristisch bekend als het fietseiland en ligt centraal in de Dodekanesos. De Kos Marina in de stad Kos aan de oostkust van Kos is een goed geoutilleerde jachthaven en perfect geschikt als uitvalsbasis voor zeiltochten in dit nog ongerepte zeilgebied.
De dagelijkse vliegverbindingen naar Kos zijn uitstekend. Desgewenst zorgen wij voor vervoer vanaf het vliegveld naar de jachthaven.

Er zijn vele zeilroutes in de Dodekanesos mogelijk. Met name de weersvooruitzichten zullen bepalend zijn voor welk gebied gekozen wordt, waarbij de wensen van de passagiers het uitgangspunt zal zijn.
Voor 8-daagse zeiltochten kan het gebied globaal in drie zeilgebieden verdeeld worden. Noord, Zuid en West van Kos. Voor langere tochten b.v. 10-14 dagen of langer is een combinatie hiervan een optie. Voor 8-daagse zeiltochten wordt de noordgrens bepaald door Samos, de zuidgrens door Rhodos en de westgrens door Amorgos. Veel zal afhangen van de wind of we deze eilanden zullen bereiken.

De volgende routes zijn een voorbeeld van hoe een 8-daagse zeilreis vanuit Kos eruit kan zien. De afstanden tussen de eilanden variëren van 20 tot 40NM.
De dagen hebben een vast ritueel.
Na het ontbijt, eventueel nog een boodschap en een korte wandeling wordt koers gezet naar de geplande bestemming. Voor de lunch wordt onderweg in een baai geankerd met snorkel/zwem en strand mogelijkheden. De diners zijn of aan boord of aan de wal in een haven of ergens voor anker.

NOORDROUTE

Kos, Kalymnos, Leros, Lipsi, Arkoi, Patmos.

Zeilvakantie Griekenland Dag 1:
Aankomst op Kos. De tijd van aankomst en het transport van vliegveld naar de Marina zal bepalend zijn van mogelijke activiteiten. Er moeten boodschappen gedaan worden, dit kan gezamenlijk of door de crew. In een van de nabije beachbars kan worden bijgekomen van de reis of een verkenningsrondje gemaakt worden door Kos stad.
s'Avonds een diner in een van de vele restaurants.

Dag 2:
In de loop van de ochtend vertek naar het eiland Kalimnos met als bestemming het schilderachtige Vathy. Onderweg gaan we voor anker in een van de mooie baaien van Pserimos iets ten noorden van Kos. Zwemmen en lunchen. Daarna naar Vathy. Vathy ligt aan het eind van een smalle fjord, waar we met de kont tegen de kopse kant van een steiger afmeren. Naast deze steiger bevind zich het plaatselijke zoutwaterbad aan een strandje. Dineren bij Poppys op het plein.

Dag 3:
Een lange tocht voor de boeg. Dus niet te laat vertrekken. Langs de oostkust van Kalimnos en Leros naar een lunchstop in een van de baaien aan de noordkust van Leros. Daarna nog een korte trip naar of voor anker in de 'Blue Lagoon' op de zuidkust van Lipsi of afmeren in Lipsi stad. Diner aan boord of op de wal.In Lipsi stad kunnen er weer boodschappen gedaan worden en is er zelfs een soort van disco tot in de vroege uurtjes. Een gezellige boel daar.

Dag 4:
Van Lipsi gaat het verder noordwaarts naar Arkoi. Via talloze kleine eilandjes, baaien en stranden naar Arkoi stad voor een heerlijke lunch bij Taverna Nikolas op een mooi Grieks plein. Na de lunch op zoek naar een mooie ankerplek in een van de vele baaien aan de zuidkant van Arkoi. Diner is aan boord.

Dag 5:
Vandaag staat Patmos op het programma. Een relatief korte overtocht naar een baai op de zuidwest kust van Patmos aan de van de heuvel waarop oa het Monastery of Saint John the Theologian is gelegen. Lunchen, zwemmen, snorkelen of lekker niks en daarna naar de haven van Patmos stad. Hier kunnen weer boodschappen worden gedaan en kan het Monastery worden bezocht. Dineren in Patmos stad.

Dag 6:
Een heerlijke zeildag vandaag met ruime wind naar onze lunchstop in de baai van Xirokampos op de zuidkust van Leros. De avond en de nacht brengen we door aan een meerboei in de baai van Emporios, op de noordwest kust van Kalimnos. Sommige restaurants hebben een shuttle service voor een diner aan de wal.

Dag 7:
De laatste zeildag van deze Noordroute in de Dodekanesos. Met ruime wind langs de west- en zuidkust van Kalimnos met nog een lunchstop in zuidbaai van Pserimos terug naar Marina Kos. Nog een laatste diner samen in Kos en wie weet nog het nachtleven in van Kos.

Dag 8:
Dag van vertrek. Terug naar de lage landen.

ZUIDROUTE

Simi, Mimos, Chalki, Tilos, Nisiros, Gyali

zeilen Griekenland Dag 1:
Aankomst op Kos. De tijd van aankomst en het transport van vliegveld naar de Marina zal bepalend zijn van mogelijke activiteiten. Er moeten boodschappen gedaan worden, dit kan gezamenlijk of door de crew. In een van de nabije beachbars kan worden bijgekomen van de reis of een verkenningsrondje gemaakt worden door Kos stad.
s'Avonds een diner in een van de vele restaurants.

Dag 2:
Na trossen los op weg naar het zuidelijke gedeelte van de Dodekanesos met een dag Turkije in een van de vele baaien van het prachtige niet toeristische schiereiland Datca. Na het ronden van het lighthouse van Knidos voor anker in de gelijknamige baai aan de westkant van het schiereiland. Knidos is bekend uit de Griekse tijd van Aphrodite, Apollo en Dionysus. De ruines van een klein theatre is goed te zien vanaf de ankerplaats. Na de lunch verder oostwaarts voor een overnachting in een van de vele baaien, zoals de baai Ova Buku met Ogun's place, een werkelijk voortreffelijk Turks restauarant.

Dag 3:
Vanaf de Datca zuidkust naar het Griekse eiland Simi. Onderweg een lunchstop aan de westkust van Simi en vervolgens door een zeeengte tussen Nimos en Simi naar werelderfgoed stadje Symi. We liggen voor anker met de kont tegen de kant in de haven midden in het centrum van Symi. Dit geeft 's ochtends bij vertrek soms hilarische taferelen doordat sommige ankers met de kettingen over elkaar heen liggen. Het is een prachtig stadje met veel restaurants en zeer veel muziek en dans tentjes allemaal rondom de haven.

Dag 4:
Na een luidruchtige nacht onderweg naar Chalki tegenover de westkust van Rhodos. In een van de vele baaien op de zuidkust Simi een zwem- en lunchstop. Dit is de meest zuidelike bestemming op een 8-daagse zuidroute. Ankeren voor de nacht in de baai Chalki stad of in de baai ernaast bij Nick's taverna op Pondamos beach.

Dag 5:
Van Chalki linksom om rechtsom, afankelijk van de wind, noordwaarts naar het eiland Tilos. Livadia is het haventje van Tilos. Ook hier heeft de tijd stil gestaan. Dit is nog het oude Griekenland uit de jaren zeventig. Iets ten noorden van Livadia boven op een heuvel ligt de verlaten stad Mikro Chorio. Vooral 's avonds de moeite waard om naar toe gaan. Er is een bar en soms enig vertier.

Dag 6:
Vandaag verder noordwaarts via baai aan noordkant van Tilos naar het vulkaaneiland Nisiros. Aan de noordkant ligt de haven Limeniskos met een perfecte afmeerplek tegenover restaurant Aphrodite. Indien op tijd in de haven dezelfde dag een auto huren en de vulkaan verkennen gevolgd door een sunset bij Mandraki aan de westkust. De vulkaan kan ook de volgende dag vroeg voor vertrek bezocht worden. Diner bij Aphrodite.

Dag 7:
laatste zeildag van deze 8-daagse zuidroute. Via een korte stop aan ooskant van Gyali naar nog een stop bij de Kos Thermal Springs aan de oostelijke zuidkust. Aan het eind van de middag weer terug in Kos Marina. Nog een avond genieten van een Grieks diner en het nachtleven van Kos.

Dag 8:
Afscheid van Kos en de Dodekanesos. Terug naar de Lage Landen.

WESTROUTE

Pserimos, Vathy, Kalymnos, Nisida Levitha, Kinaros, Nisiros, Knidos, Kos.

zeilen Griekenland Dag 1:
Aankomst op Kos. De tijd van aankomst en het transport van vliegveld naar de Marina zal bepalend zijn van mogelijke activiteiten. Er moeten boodschappen gedaan worden, dit kan gezamenlijk of door de crew. In een van de nabije beachbars kan worden bijgekomen van de reis of een verkenningsrondje gemaakt worden door Kos stad.
s'Avonds een diner in een van de vele restaurants.

Dag 2:
Na een ontbijt aan boord of in de haven vertrek richting Pserimos voor een zwem en lunchstop in de "broken Finger" bay aan de noordkust. Vervolgens naar Vathy, een prachtige smalle inham/fjord aan de zuidoost kust van Kalimnos met een kleine haven waar voor anker met de kont tegen de kopse kant van de steiger wordt afgemeerd. Naast de steiger een strandje en het lokale buitenbad. ‘s Avonds dineren op het plein bij Poppys.

Dag 3:
Na anker op en trossen los via zuidkust van Kalimnos, met een korte lunchstop in baai aan zuidwest kust Kalimnos, een open zee tocht pal west naar Nisida Levitha. Nisida Levitha is praktisch onbewoond. Wel veel geiten. In fraaie baai aan de zuidkust zijn een aantal meerboeien in beheer van de enige uitbater van taverna Levitha op het eiland. Via een kleine steiger en een smal pad de heuvel op te bereiken. Een fantastische plek in deze geweldige Griekse zee.

Dag 4:
Na een lunchstop in een van de diepe baaitjes van Kinaros, west van Levitha, een zuidwaardse koers naar Astipalea. Een grillig gevormd eiland met aan de zuidkust een kleine haven en de bekende Griekse sfeer lokale. Een mooie avond aan de wal of relaxen aan boord.

Dag 5:
Deze dag weer oostwaarts voor de oversteek naar Nisiros, het vulkaaneiland. Onderweg liggen een paar onbewoonde eilandjes zoals Kandeliossa, Pergousa en Pacheia geschikt om te snorkelen, te zwemmen en te lunchen. Via de noordkust van Nisiros met Mandraki naar de gezellige haven van Limeniskos waar onze afmeerplek zich praktisch in het Aphrodite restaurant bevind. Vanuit hier nog dezelfde dag of de volgende ochtend vroeg met een huurauto naar de vulkaan. Diner bij Aphrodite.

Dag 6:
Na het ontbijt en eventueel de ochtend tocht naar de vulkaan wordt koers gezet naar Knidos, op de westpunt van het Turkse schiereiland Datca. Knidos was een oude Griekse stad en daarvan zijn nog vele overblijfselen in de vorm ruïnes en opgravingen. De baai is de oude haven van Knidos, waar nu vooral geankerd wordt. Voor de nacht voor anker in een van de vele verlaten baaien van de Datca zuidkust.

Dag 7:
Vandaag weer terug naar Kos. Nog ergens zwemmen en snorkelen en dan noordwaarts via de warm water bronnen aan het oostelijke gedeelte van de zuidkust aan de voet van bergketen die dit gedeelte van de zuidkust bepaald. Tegen de avond terug in Kos Marina. De dag afsluiten met een lokaal diner en voor de diehards het nachtleven van Kos.

Dag 8:
Afscheid van Kos en de Dodekanesos. Terug naar de Lage Landen.

Voor de vaarschema's worden bovenstaande routes als uitgangspunt genomen. De daadwerkelijk te varen route hangt af van omstandigheden zoals het weer en de wind, maar ook de wensen en verwachtingen van de passagiers. De uiteindelijk te varen route is altijd ter beoordeling van de schipper.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

NautiSail, specialist in zeilvakanties Schotland!

Menorca - Kos

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean