Paradise Islands Adventure!

Het zeilgebied vanaf Martinique naar de Grenadines behoort tot de mooiste in het Caribische gebied. Tijdens de 22-daagse droomreis zeil je naar de eilanden St. Lucia, St. Vincent en de paradijselijke Grenadines, waaronder Bequia, Mustique, Union Island, Palm Island en natuurlijk een uitgebreid bezoek aan de Tobago Cays. Maak je droom waar en boek voor deze unieke reis.
Onderstaand tref je de reisbeschrijving aan.

Programma

Dag 1

Baai van Fort de France

In de namiddag of vroege avond aankomst op het vliegveld Le Lamentin van het tropische Franscreoolse eiland Martinique. Samen met de andere gasten kun je een taxi nemen naar de haven van vertrek Le Marin (eigen kosten). Daar wordt je verwelkomd door de schipper met een lekkere cocktail en na de kennismaking volgt de introductie aan boord met indeling van slaapplaatsen, uitleg van specifiek bootzaken e.d.

Dag 2 (5NM)

meezeilvakantie Martinique

Na een heerlijk ontbijt in een tropische setting met koffie, thee, fruit, eitje en een stokbroodje, gaan we scheepsproviand inslaan in de plaatselijke supermarkt. Voor liefhebbers volgt verdere instructie over zeilen, veiligheid en algemene bootbehandeling en dan zijn we klaar voor vertrek.
In de middag zeilen we naar St. Anne gelegen aan een heerlijke zwembaai. Mooie stranden, lekker warme zee (hele jaar rond 30° C) en St. Anne is een leuk creools vissersdorpje waar je een aantal heerlijke creoolse specialiteiten kan eten.

Dag 3 (26NM)

Rodney Bay Marina, St. Lucia

We steken met ruime wind (4 Bft) een prachtig stukje Caraïbische zee over naar het eiland Sint Lucia (18 NM) en laten het anker vallen voor de hagelwitte stranden in de Rodney Bay in het noorden van St. Lucia. Rodney Bay is de aankomstplaats van de Atlantic Rally for Cruisers, de jaarlijkse zeiltocht van de Canarische Eilanden naar St. Lucia. Hier kun je heerlijk zwemmen in het helderblauwe water of met een cocktail in de hand van de ondergaande zon genieten.

Dag 4 (18NM)

Caribische zeilvakantie

Vandaag zeilen we rustig in de luwte van het eiland St. Lucia zo'n 15 NM naar het zuiden. Aan de voet van de beroemde "Pitons", twee vulkanische "bergtoppen", behorend tot het werelderfgoed, zullen we ankeren in de Soufrière Bay in de buurt van de gelijknamige stad. Het stadje Soufrière ademt volledig de sfeer van de Carieb uit met zijn specifieke bouwstijl en vriendelijke bevolking. Er zijn verschillende interessante excursies te boeken.

Dag 5 (41NM)

avond in Cumberlandbay

Vandaag weer een mooie zeiltocht naar het eiland St. Vincent. De heerlijke noordoost passaat wordt tussen de eilanden niet afgeremd, dus zo´n oversteek garandeert spectaculair zeilen. Onderweg is volop tijd om op tonijn te vissen, die we ´s avonds op de barbecue leggen. We gaan voor anker in de Cumberland Bay, waar je heerlijk kunt zwemmen of tussen de palmbomen op een terrasje kunt genieten van de lokale cocktails.

Dag 6 en 7(22NM)

zeilen Caribbean

In de ochtend zeilen we naar het prachtige eiland Bequia. Bequia is gezegend met prachtige palmstranden en gezellige restaurants en beachbars. De ideale plek om met andere zeilers lekker te relaxen in de middag en de avond. Met een lokale taxi kunnen we een rondrit maken over het eiland om de pottenbakkerij en de "Turtlefarm" te bezoeken. Het jaarlijkse Bequia Music Festival (in 2020 van 29/1 tot 2/2) is een geweldige belevenis.

Dag 8 tot 15

Caribische zeilvakantie

Deze dagen zwerven we rond in de Grenadines, het mooiste deel van deze reis.
We bezoeken de mooiste eilanden zoals Union Island, Mayreau, Cariacou en natuurlijk de Tobago Cays. Dit beroemde beschermde natuur- en waterpark bestaat uit een aantal kleine onbewoonde eilandjes omgeven door schitterende koraalriffen. Het water heeft er een zeer spectaculaire, bijna turquoise kleur. Bij het beroemde ´Horseshoe Reef´ zullen we ankeren zodat er, door de liefhebbers onder ons, kan worden gesnorkeld en genoten van deze geweldige onderwaterwereld. Zeeschildpadden, papegaaivissen, manta´s etc. ´s Avonds gaan we, als er aanbod van vis of kreeft is bij de plaatselijke vissers, op een onbewoond eilandje barbecuen. Dit is écht een onvergetelijke ervaring!

Dag 16 (15NM)

Margareth bay, Bequia

Met een halve tot aan de wind zeilen we terug naar Bequia. Elke dag overboord in glasheldere tropische zee. We gaan voor anker in de schitterende Admiralty Bay en zoeken een lokaal op waar we lekker kunnen swingen op de muziek van een Reggea of Steelband.

Dag 17 (20NM)

Caribische zeilvakantie

Na ons afscheid van Bequia en daarmee van de Grenadines zeilen we terug naar Saint Vincent. We bezoeken de hoofdstad Kingstown. De belangrijkste haven van Saint Vincent met een unieke 19e eeuwse architectuur. Bezoek de ruïnes van het Fort Charlotte, die op een 180 meter hoge berghelling ten noorden van de stad staan en van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. Of de oudste botanische tuin van het westelijk halfrond iets ten noorden van Kingstown.

Dag 18 (51NM)

Caribische zeilvakantie

Van de hoofdstad Kingstown varen we langs de kust van Saint Vincent en gooien we het anker uit in de Wallilabou bay. Hier zijn delen van de film Pirates of the Caribbean opgenomen. Tussen alle achtergebleven decorstukken is het net of je zelf even piraat bent.

Dag 19 (51NM)

Sandy beaches

Op de terugweg zeilen we een mooi stuk aan de wind naar Saint Lucia, waar we het anker laten vallen in de Marigot Bay. Een schitterend gelegen baai waar we tussen de palmbomen kunnen zwemmen en snorkelen.

Dag 20 en 21 (45NM)

Sandy beaches

Vanaf Marigot Bay zeilen we verder naar het Noorden. Het eiland Martinique komt weer in zicht en we meren af in de baai van Le Marin bij St. Anne. Lekker even een dagje bijkomen van deze indrukwekkende zeilreis. Aan het einde van dag 21 gaan we gezellig uit eten in het dorp ten afscheid.

Dag 22

Deze laatste dag staat in het teken van afscheid nemen en dan ........ helaas, helaas, spullen pakken en naar het vliegveld. Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met een gevoel van “wat een onvergetelijke vakantie!”.

Belangrijk om te weten:

  • Bovenstaande reis is slechts een indicatie. In onderling overleg kan van het reisschema worden afgeweken;
  • Vertrek- en aankomst in Martinique;
  • Enige zeilervaring is vereist (er komen dagen voor van 10 uur zeilen);
  • Aantal deelnemers maximaal 4 of 6;

NautiSail, specialist voor uw zeilvakantie in de Caribbean!

Impressie Martinique/Grenadines

Margareth bay, Bequia
Margareth Bay, Bequia


Caribische zeilvakantie
Margareth beach, Bequia

Caribische zeilvakantie
Turtle farm Bequia

Grenadines
Grenadines

Caribische zeilvakantie
Kingstown, Saint Lucia

carriacou
Carriacou, Grenadines

Caribische zeilvakantie
Internetcafe Carriacou

Caribische zeilvakantie
Marigot Bay, Saint Lucia

Caribische zeilvakantie
Pitons, St. Lucia

carnaval op Martinique
carnaval Fort de France, Martinique

Caribische zeilvakantie
snorkling

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean