Zeilen Sardinië - Corsica

zeilen Sardinië

Onderstaande route is één van de mogelijke routes. De schipper kiest vertrek- en eindpunt, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie. We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.

8 dagen meezeilen Sardinië:

een uitdagende zeilreis rond het noordoosten van Sardinië en de Maddalena Archipel.

Dag 1:

Zeilvakantie Sardinië

We beginnen de dag met de boodschappen want die moeten ook gedaan worden natuurlijk. In Olbia is een grote supermarkt vlak bij de haven. Onderweg komen we niet zoveel supermarkten meer tegen, dus we slaan groot in.

Dag 2:

meezeilen Sardinië

Na de boodschappen gooien we de touwen los en zeilen noordwaarts langs de Costa Smeralda. Onderweg zoeken we een plekje voor de lunch in één van de schilderachtige baaien. De grillige kustlijn van Sardinië is prachtig groen met veel idyllische zandstranden en weinig huizen. Puur natuur zonder toeristische hoogbouw! Na een verfrissende duik zeilen we door naar Cala Volpe, waar we voor anker gaan in kristalhelder water of een mooring oppikken. Dit is als een subtropische paradijs waar we kunnen zwemmen, suppen en snorkelen. We kunnen met de bijboot naar de wal waar we net als de jetset luxueus dineren bij Hotel Cala di Volpe of heerlijk eenvoudig smullen bij Baretto, de plaatselijke pizzeria.

Dag 3 en 4:

Zeilen met schipper

We zeilen naar de archipel van La Maddalena. Hier zoeken we de mooiste beschutte baaitjes op. La Maddalena is het grootste maritieme natuurpark van Sardinië en bestaat uit zeven grotere en twintig kleinere eilanden. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn. Op deze ongerepte eilandjes in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op het eiland Spargi. De grootste eilanden zijn La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Dit laatste eiland is vlakker en vruchtbaarder dan alle andere eilanden. We zoeken een romantische en rustige baai voor de BBQ aan boord. We bezoeken ook het gezellige havenplaatsje La Maddalena. Dit stadje heeft een leuk centrum met vele restaurants, barretjes, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. De menu’s van de restaurants in La Maddalena verraden de roerige geschiedenis van de eilandengroep. Op de kaart staan naast de lokale Italiaanse specialiteiten ook gerechten uit Noord-Afrika, Spanje en het Midden-Oosten.

Dag 5:

zeilvakantie Sardinië

Vandaag zeilen we door de baai van Arzachena naar Cannigione, een voormalig vissersplaatsje, diep verscholen in een beschutte baai. Het is een authentiek Sardijns dorp met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Cannigione heeft een klein en beschut zandstrand aan de rand van het dorp. Vanaf het strand loopt een stenen pier de zee in, kinderen kunnen hier naar hartenlust afspringen en spelen. De boulevard is ’s avonds gezellig druk met flanerende Sardijnen.

Dag 6:

Heerlijk eten aan de Algarve

Vandaag zeilen we zuidwaarts langs de Costa Smeralda naar La Tavolara, een indrukwekkend eiland en tevens het kleinste koninkrijk ter wereld. In de zuidelijke baai gaan we voor anker en kunnen we eten bij Ristorante da Tonino Re di Tavolara, een fameus restaurant met typische Sardijnse gerechten. La Tavolara staat bekend om zijn duikspots en bijzondere geschiedenis.

Dag 7:

zeilen Sardinië & Corsica

Alweer een prachtige tocht voor de boeg langs de mooiste kusten van Sardinië. Prachtige rotsformaties, diepe baaien met mooie zandstranden, wuivende palmen en een groen bergachtig achterland. Natuurlijk maken we weer een siësta-stop, dit keer gaan we voor anker bij Porto Istana. Hier gaan we aan wal en genieten we van een lunch op het strand. Na dit uitstapje zeilen we door en ronden de kaap van Ceraso op weg naar Olbia, de eindbestemming van deze reis. s’ Avonds gaan we met zijn allen uit eten en maken er een super gezellige laatste avond van.

Dag 8:

Zeilen Sardinie

Helaas, het zit er al weer op. We gaan op tijd naar het vliegveld voor de thuisreis. Als je met het vliegtuig bent opgestegen is deze heerlijke zeilreis alweer een herinnering, waaraan je nog lange tijd met plezier aan terug zult denken.

Wat moet je weten?

  • Vertrek- en Aankomsthaven Olbia, Sardinië
  • Aanvlieg- en vertrekhaven: Olbia
  • Rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Eindhoven
  • Ervaring is niet vereist, we vinden het wel leuk als je actief meezeilt

Prijs is inclusief

  • Verblijf aan boord in een (gedeelde) tweepersoonshut
  • Onder leiding van een ervaren schipper
  • Gebruik bijboot en apparatuur

Prijs is exclusief

  • Reis van en naar de boot
  • Bijdrage boordkas (nacalculatie, maar hou rekening met een bedrag van ca. € 25,- p.p.p.d.)

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap