SINT MAARTEN ISLAND EXPERIENCE (8 dagen)!

Vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten kun je onder leiding van een ervaren schipper meezeilen! Een fantastische gelegenheid om een week lang te eilandhoppen rond Sint Maarten in de Caribbean en zeven eilanden te ontdekken. We gaan actief (leren) zeilen, maar hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean. Zeilervaring is niet vereist, enthousiasme en inzet wel.

Programma

Dag 1

's Morgens vroeg vertrek je vanaf Amsterdam naar Sint Maarten. Door het tijdverschil kom je in de loop van de middag al aan op Sint Maarten, waar de schipper je op het vliegveld al staat op te wachten. Vervolgens gaan we naar Fort Louis Marina in Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistros en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. We maken kennis met elkaar en doen de inkopen voor de komende zeilreis. De avond gebruiken we voor de verdere kennismaking en bezoeken we een leuke bistro.

Dag 2

De eerste zeiltocht gaat naar Anguilla. Hier kun je de ongerepte Caribische cultuur op zijn best ervaren. Dit ongerepte eiland beschikt over charmante dorpjes, serene havens en uitgestrekte witte poederachtige stranden. Anker in Road Bay, de belangrijkste haven, waar eeuwenlang ambachtslieden plaatselijke skiffs en handelsboten hebben gebouwd. Mooi om ze te zien onder zeil. Zij behoren tot de mooist gebouwde schepen van West-Indië. Bij Flat Cap Point je kunt snorkelen onder de kliffen in een maritiem beschermd gebied. Bij zonsondergang duiken de pelikanen voor een maaltijd of kun je de bedreigde oceaan tropische vogels bekijken die op het eiland nestelen.

Dag 3

Na een korte zeiltocht kom je bij het nationaal park van Prickly Pear Cays en de Seal Island Reefs. Dit is een prachtige plek om te duiken of te snorkelen in kristalhelder water boven een levendig en kleurig rif. Het lange, witte zandstrand lonkt naar ontdekkingsreizigers, net als de drie riffen in het doorschijnende, turquoise water rondom het eiland. Prickly Pear´s ondiepe wateren zijn ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Dag 4

We maken een mooie zeiltocht naar de baai van Grande Case. Dit historische vissersdorp heeft mooie West-Indische gebouwen, waarin galeries en gastronomische restaurants zijn gehuisvest. Je kunt hier heerlijk eten. Iedere dinsdagavond is hier "Les Mardis de Grand Case", een bijzonder evenement. Het Creoolse dorp is een sierlijke mix van oude Franse wereld en de nieuwe wereld van de Antillen. Anker aan het strand, zodat je kunt zwemmen of lekker luieren op het voordek en geniet van het uitzicht op de Pic Paradis berg in de verte.


Dag 5

We nemen afscheid van Grande Case en varen naar Tintamarre. Dit vlakke, onbewoonde eiland, 3 km ten oosten van St. Martin, is bekend om haar 'geneeskrachtige' modder, waarmee men zich insmeert. Het schijnt een heilzame werking voor de huid te bieden. Na de lunch aan boord volgt een mooi zeiltocht naar Ile Fourchue, gelegen voor de kust van Saint Barthélemy. Kuddes wilde geiten zijn de meest voor de hand liggende inwoners op de met cactus overdekte rotsachtige heuvels van dit afgelegen eiland. Het heldere water nodigt uit voor snorkelen en een grote kans dat je hier samen met zeeschildpadden kunt zwemmen, want die worden hier vaak waargenomen. Op de top van een van de vijf toppen ontvouwt zich een schitterend panorama van de benedenwindse eilanden als de zon ondergaat. Als je het gebied in het voorjaar bezoekt dan heb je grote kans om walvissen te zien die naar het zuiden gaan.

Dag 6

Zeil naar Anse de Colombier, met een fantastisch strand en alleen bereikbaar is vanuit zee of een 20 minuten durende wandeling langs een winderig voetpad vanaf Flamand. Dit verklaart het vredige en rustige karakter van deze plek. Colombier is een idyllische en favoriete plek voor jachten om te ankeren. Een wezenlijk onderdeel van het nationale park. De zeebodem bij de rotsen is kleurig en rijk aan zeeleven. Een favoriete ontmoetingsplaats voor schildpadden, roggen, kreeft en zelfs dolfijnen. Dit is een rustige ankerplaats waar je kunt snorkelen, waterskiën, kajak of ontspannen in de zon. Vaar naar Colombier en geniet van de rust en stilte.

Dag 7

Zeil terug naar Philipsburg, St. Maarten, maar twee uurtjes van je weg en beleef een opwindende avond op het Nederlandse deel van St. Maarten. Een prima plaats om wat te shoppen of bezoek een van de vele casino´s of piano bars in de stad. Later op de dag kun je doorvaren naar de Simpson Bay waar veel bars en disco´s zijn. Als je niet een heel vroeg vertrek wilt de volgende ochtend, zeil dan ´s middags terug naar Marigot en geniet ´s avonds van de Franse keuken in één van de goede restaurants of breng een bezoekje aan de creoolse markt. Ook van Marigot kun je gemakkelijk naar het "uitgaanscentrum" van Sint Maarten aan de Simpson Bay.

Dag 8

Nog een laatste duik in het heerlijke water en een goed ontbijt aan dek. In de middag vertrekken we naar het vliegveld en dan is het tijd om vaarwel te zeggen.

Belangrijk om te weten:

 • Bovenstaand reisprogramma is indicatief en kan in overleg met de gasten aan boord worden aangepast;
 • Vertrek- en aankomsthaven Marigot bay, Sint Maarten;
 • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
 • Aantal deelnemers 6 - 8.

De prijs is inclusief:

 • De accommodatie aan boord van het jacht in een gedeelde hut;
 • Een ervaren en gekwalificeerde schipper;
 • Gebruik van bijboot met buitenboordmotor;
 • Bedlinnen;
 • Watersport en snorkel apparatuur aan boord;
 • Gas en electriciteit aan boord.

De prijs is exclusief:

 • De vliegreis naar Sint Maarten retour;
 • Boordkas ad ca. € 30,- p.p.p.d.
 • Bijdrage in Garantiefonds en boekingskosten € 30,- per boeking;

Boordkas:

Van de "boordkas" wordt betaald:

 • Kosten van eten en drinken aan boord (schipper vrij);
 • Lig- en havengelden;
 • Diesel, water en lokale belastingen (douane, etc).

Persoonlijke uitgaven, verzekeringen en uit eten aan de wal en excursies zijn voor eigen rekening.

NB. Alle prijzen zijn in Euro en gebaseerd op tweepersoons gebruik van een hut.
Singles, die een hut voor zichzelf willen hebben, betalen 175% van de reissom.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

Caribbean