TENERIFE ZUID

Zeilvakantie Canarische Eilanden

Zowel in de zomer als in de winter is het zeilgebied van de Canarische Eilanden ideaal. In de zomer niet te heet en in de winter lente-achtig. Meestal een goede wind uit het noord-oosten. Er zijn baaien waar je voor anker kunt gaan, maar ook goed uitgeruste jachthavens. Het Spaanse eten is zeer smakelijk en de wijn perfect. Dus ontdek de Canarische Eilanden op een zeilvakantie van NautiSail.

Programma

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld Reina Sophia van Tenerife. Op het vliegveld neemt u de taxi naar de jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen.

Dag 2

De trossen gaan los voor de Zeilcruise naar La Gomera (ca. 25 NM). Een bezoek aan het plaatsje is de moeite waard. Het is ook mogelijk om een auto te huren en een tocht over het eiland te maken.

Dag 3

Schitterende Zeilcruise naar El Hierro (ca. 55 NM). De grootste attractie van het eiland is de natuur: diepe kloven aan de kust, weelderige groene bossen in het midden en ruige bergwanden die een uitdaging vormen voor bergbeklimmers.

Dag 4

Rustige zeildag van La Restinga naar Estaca ook op El Hierro langs de prachtige kust. Gelegenheid om een wandeling of autotocht te maken op het eiland.

Dag 5

Vandaag weer een mooie zeildag naar Los Cristianos (ca. 60 NM) op Tenerife. Deze bekende badplaats is heel toeristisch en beschikt dan ook over boulevards, hotels en restaurants. ’s Avonds kun je dus lekker uitgaan in deze stad.

Dag 6

Na de stevige zeildag van gisteren gebruiken we deze dag om een excursie te maken op het eiland Tenerife, b.v. om de Pico del Teide te bezoeken.

Dag 7

Van Los Christianos naar Puerto de Santiago, het uiterst westelijke puntje van Tenerife. Hier kun je het visserijmuseum bezoeken of een klim maken tegen de steile rotswanden.

Dag 8

We steken over naar het eiland La Palma, het meest westelijke eiland van de Canarische Eilanden. (ca. 55NM). Tegen de avond komen we aan in de stad Santa Cruz de la Palma.

Dag 9

Tijdens deze rustdag kunt u het eiland La Palma ontdekken. Het eiland is het vulkanisch en overal zie je daarvan de tekenen. Boek een auto voor een prachtige eilandtocht.

Dag 10

Ook vanuit zee is La Palma een prachtig eiland. We bezoeken een prachtige baai, waar je schitterend kunt snorkelen en genieten van het mooie onderwaterleven.

Dag 11

We varen naar La Gomera (ca. 35NM), waar we aan de westkant van het eiland gaan ankeren. ’s Avonds genieten we hier van de onvoorstelbare rust en de prachtige zonsondergang.

Dag 12

We varen naar San Sebastiaan. Van hieruit heeft u de hele dag de tijd om het eiland te verkennen.

Dag 13

Terugtocht naar de thuishaven op Tenerife (ca. 35NM).

Dag 14

Helaas komt er weer een einde aan deze prachtige reis en is het alweer tijd om afscheid te nemen en naar het vliegveld te gaan.

De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Canarische Eilanden

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI