ZEILVAKANTIE IN HET GODENLAND (8 dagen)!

meezeilen Griekenland Ervaar de rijke cultuur van Griekenland, laat je meevoeren in de zon en met de wind naar schitterende verlaten baaien over een azuurblauwe zee. Laat je in de vele Tavernes verwennen met heerlijk maaltijden en lekkere drankjes en leer de kneepjes van het zeilersvak. Zeilervaring is niet vereist, enthousiasme en inzet wel.

Programma Kos-West

Dag 1

Bij aankomst is de schipper aanwezig op de luchthaven als de Via Maris in Kardamena ligt wat 5 km zuid van de Luchthaven is. Moet je echter naar Kos dan is de bus de meest voordelige weg maar bij goed weer zal de Via Maris voor Kardamena kiezen. We schepen in en maken kennis en gaan de wal op om eventueel boodschappen te doen of een geurende taverne te bezoeken.

Dag 2

Na zeilinstructies hijsen we het grootzeil 22mtr omhoog en koersen naar de stad Kos. Daar is het levendig en druk maar ook veel te zien en te doen.

Dag 3

We vertrekken bijtijds voor een lange tocht naar Leros waar we ten anker gaan aan de zuidkant van het eiland of we gaan door naar de haven van Lakki waar het goed vertoeven is.

Dag 4

Levitha is de bestemming als de wind er mee eens is. Het is een klein eilandje met een klein restaurant, 's middags kunnen we lekker zwemmen en aan boord eten of aan de wal.

Dag 5

Zuid wijst ons kompas als de Via Maris zijn weg vind naar Astipalaya waar we in de verscholen baai ten anker gaan tussen wijngaarden en tamarindebomen die nog net een glimp van wat tavernes laten zien.

Dag 6

Palon is de bestemming zuid van Kos. We kunnen ook naar Kamares, een kleine haven op het zuiden van het eiland Kos. Het is een kleine haven waar niet veel plaats is maar wel gezellig.

Dag 7

We moeten helaas naar onze eindbestemming. Dat kan Kos stad zijn of Kardamene wat dichter bij is en dichter bij de luchthaven.

Dag 8

We ontbijten en gaan van lieverlee ontschepen en nemen bruin gebrand onze tassen vol met mooie herinneringen mee naar huis.

Programma Kos-Noord

Dag 1

Wanneer het weer geschikt is ligt de Via Maris voor anker bij Kardamena, een kustplaatsje 5 km ten zuiden van de luchthaven. Met de taxi is men dan vlot aan boord. Als de Via Maris in Kos ligt is de bus de meest voordelige optie. Kom je in de ochtend aan boord dan varen we de 22mijlen naarKos stad waar we ons in de drukke stad mengen met veel indrukken,barretjes en tavernes. Kom je in de middag dan blijven we in Kardamena en varen de volgende dag naar Kos.

Dag 2

We zeilen naar Kos of Kalymnos. Is het Kalymnos dan ankeren we in de baai van Vathi waar diverse tavernes zijn.Het eiland is bekend van de sponzen.

Dag 3

We verlaten Kalymnos en zetten koers naar Leros waar de dorpshaventjes een ware bloemenpracht hebben. Port Lakki is een mooie haven daar waar wederom keuze is uit vele tavernes.

Dag 4

Zeil omhoog en Lipsi is de bestemming. Hebben we tijd dan laten we ons anker naar beneden ratelen in de glasheldere Blue Lagoon om even te zwemmen alvorens we naar Lipsi gaan.

Dag 5

Bestemming Patmos waar Port lakki op ons wacht voor heerlijk vertier,shops terrasjes en tavernes. Ook is er een oud klooster te zien.

Dag 6

Helaas het roer moet om. We zeilen naar Telendhos en ankeren nabij een restaurant in Caraibische stijl waar lekker Caraibisch eten is. De Pirate bay restaurant.

Dag 7

Vroeg uit de veren voor een lange tocht naar Kos waar we dan overnachten en de volgende dag ontschepen.

Dag 8

Of vroeg in de ochtend naar Kardamena varen. Hier is het helaas ontschepen en nemen we afscheid na een mooie reis met blijvende indrukken.

Alle havens en bestemmingen kunnen ivm wind en weer veranderen, maar waneer Poseidon, Neptunes en Pegasus ons goed gezind zijn wordt dit het vaarplan.

Terug naar het reisschema

Belangrijk om te weten:

  • Bovenstaand reisprogramma is indicatief en kan in overleg met de gasten aan boord worden aangepast;
  • Vertrek- en aankomsthaven Kos, Griekenland;
  • We zeilen met een stoere stalen Noordkaper, de ViaMaris;
  • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
  • Aantal deelnemers 4-5.

Klik hier voor meer informatie of om te boeken!

Zeiljacht ViaMaris

Nautisail, Simon Carmiggeltstraat 22, 1321 GT Almere Tel: +31 (0)36 7518696 / +31 (0)651 054903 KvK: 32170520 - BTW nr: NL 065222842B02