\ Sailchallenge organisatie, verantwoorde uitdaging op je eigen schip

Sailchallenge, een verantwoorde uitdaging!

sailchallenge

Met je eigen zeil-of motorjacht nieuwe uitdagingen aangaan. Maar dan onder deskundige begeleiding. Geen zorgen over het weer, het getij of de route.
Nieuwe (zeil)vrienden maken en veel maritieme kennis opdoen. De ultieme kans om je grenzen te verleggen.


Organisatie:

Onbekommerd flottielje zeilen

Sailchallenge wordt gerealiseerd door Johan van Houten. Een jachtschipper met meer dan 30 jaar zeilervaring op zee. Hij zeilde solo, maar begeleidde ook groepen zeilschepen. Onder zijn persoonlijke deskundige begeleiding beleef jij de onvergetelijke zeilvakantie waar je al jaren over droomt, maar die je nog niet hebt durven ondernemen.
Sailchallenge staat voor een paar weken puur genieten op het water. Dankzij de professionele begeleiding onderweg en een zekere mate van vrijheid ga jij onbekommerd op een eerste leerzame verkenningstocht langs fraaie kusten en vreemde wateren. Want één ding is zeker: Sailchallenge maakt jou zelfstandiger. Je stapt daarna zelfverzekerd aan boord van je eigen jacht voor een volgende zeiltocht.

Algemene Voorwaarden

De spelregels aan flottielje zeilen met Sailchallenge:

We varen voor ons plezier, dus het reisdoel van het flottielje is geen doel op zich maar moet binnen prettige grenzen bereikbaar zijn.
De etappes worden zoveel mogelijk in dagtochten gevaren. Tijdens elke de etappe houden we via de marifoon contact met elkaar. De flottielje leider roept elk uur elk jacht afzonderlijk aan.
Wij hebben niet alles in eigen hand. Er kunnen (weers)omstandigheden voorkomen waardoor we niet kúnnen uitvaren. De reis kan dus langer duren dan gepland. Er worden dan geen extra kosten voor de begeleiding in rekening gebracht.
De reis naar ons volgende doel wordt dagelijks besproken in een briefing. Ook evalueren we dan het verloop en de bijzonderheden van de vorige etappe.
De flottielje leider verzorgt de betaling van de havengelden. Deze worden later op de dag – of tijdens de briefing – bij iedere afzonderlijke deelnemer opgehaald.
Tijdens het flottielje blijven we onder de Nederlandse wet. In het buitenland en de havens dienen de deelnemers de lokale wetten en regels te respecteren.
Het klinkt vanzelfsprekend, maar tijdens de zeilreis steken we elkaar altijd de helpende hand toe. Bijvoorbeeld tijdens het aan- en afmeren. Het is per slot van rekening een Flottielje zeilreis. Oh ja, niet geheel onbelangrijk: geef en maak ruimte in de havens.
Enkele voorwaarden voor deelname aan het flottielje zeilen bij Sailchallenge
De bemanning en uw schip is helemaal in gereedheid gebracht om op open zee te kunnen varen.
Het deelnemende schip kan een snelheid behalen van minimaal 5 knopen. Dit zowel onder zeil als op de motor.
U bent te allen tijde verantwoordelijk voor uw eigen schip en de bemanning. Deelname aan het flottielje is voor eigen risico. De flottielje leider en Sailchallenge is nimmer aansprakelijk.
Wij gaan ervanuit dat aan boord van uw boot de benodigde zeekaarten, pilots en navigatie middelen voor de reis aanwezig zijn.
Uw schip is verzekerd voor het te bevaren gebied en er is een ICP of een zeebrief aan boord. (ICP, bewijs van eigendom, deze is eenvoudig te verkrijgen bij het Watersportverbond).
Tijdens het flottielje dient u de instructies en navigatie advies op te volgen. Indien u vroegtijdig het flottielje verlaat of de vaar- en navigatieadviezen niet opvolgt, dan vervalt de begeleiding van de flottielje leider en Sailchallenge. Er vindt geen restitutie plaats van de deelnamekosten.
De volledige algemene voorwaarden kunt u bij ons opvragen.

Contactformulier

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Reis:
Bericht:

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI