ZEILVAKANTIE & MEEZEILEN SCHOTLAND, DE ORKNEYS & DE SHETLANDS!

NautiSail biedt u avontuurlijke zeilvakanties in Schotland, de Orkneys, de Shetland eilanden en Ierland.
Ontdek Schotland met zijn ruime en weidse natuur, ruige onbedorven kusten, verrassende baaien en authentieke vissersdorpen. Of u nu een ervaren zeiler bent of niet, u kunt meezeilen met onze ervaren bemanningen in Schotland. U beleeft alle vergezichten en bijzondere eilanden die Schotland te bieden heeft. Elke dag weer zult u worden verrast op uw zeilvakantie. Geniet van de dolfijnen, die voor de boeg uitspringen. Ook worden er dikwijls bruinvissen gespot en zelfs walvissen.

Wij zeilen met twee zeilschepen in Schotland, te weten:

Stoere Stagzeilkits

zeilreis Schotland
zeilreis Schotland

Wij varen met een stoere in staal uitgevoerde stagzeilkits met een traditioneel uiterlijk van 53 ton. Al vanaf de bouw in 1993 werd zij ingericht als charterschip voor gezelschappen tot 8 passagiers. Het schip heeft veel ruimte zowel boven- als onderdeks. In de ruime deksalon met rondom uitzicht bevindt zich ook de navigatiehoek met moderne navigatie- en communicatie apparatuur. Benedendeks is er een royale goed uitgeruste kombuis, de hoofdsalon met bar, 4 x 2-persoons hutten en een aparte ruimte voor douche en toilet. Er is koud en warm stromend water en het schip wordt verwarmd met dieselkachels. In alle hutten is centrale verwarming.

Klik hier voor het vaarprogramma!

Sportief Zeiljacht

zeilreis Schotland zeilreis Schotland

Dit moderne zeiljacht is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design. In 2009 is het schip radicaal verbouwd voor het zeilen op zee met passagiers en het heeft nu een kottertuigage en een generatorruimte. Het zeiljacht is 16 meter lang en heeft een mooi teakhouten dek met een ruime kuip. Daardoor is het handzaam en makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal acht passagiers mee en twee bemanningsleden (de schipper en een bootsman/vrouw).

Klik hier voor het vaarprogramma!

Reisinformatie Schotland

Onderstaand treft u een aantal links aan om te reizen naar Schotland. Kunt u de gewenste informatie niet vinden? Aarzel niet te bellen!

  • KLM vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Inverness;
  • EASYJET vliegt naar Edinburgh, Glasgow en Newcastle;
  • FLYBE vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness;
  • RYANAIR vliegt naar Edinburgh;
  • Busverbindingen Schotland, klik hier!
  • Treinen in Schotland, klik hier!

Glasgow-Oban:

Uitchecken en de tranferbus naar treinstation Princesstreet. De reis naar Oban duurt ongeveer drie uur. Aangekomen in Oban vindt u het schip aan de Noordpier 300 meter vanaf station; het is direct zichtbaar.

Zeilervaring nodig?

Zeilervaring is niet echt nodig. We varen met een professionele crew, waarvan je ook veel kunt leren. Het is leuk om te helpen maar alleen als u dat leuk vindt.

Kleding aan boord?

Luchtige kleding om lekker te zonnen op het dek en warme kleding voor s´avonds en koudere dagen. Qua schoeisel beter i.p.v. laarzen goede waterdichte halfhoge wandelschoenen meenemen. Naald hakken en schoenen met leren zolen zijn buitengewoon onhandig aan boord. In plaats van een zwaar zeilpak is het eigenlijk beter een goed lichtgewicht regenpak mee te nemen, hierin beweeg je beter en je kan er ook mee wandelen en het neemt veel minder ruimte in. Goede warme kleding (bv thermo) is aanbevolen.

Zeeziekte

Over het algemeen varen we in beschut water en passen de route zo veel mogelijk aan de weersomstandigheden aan. Wil je de kans op zeeziekte voorkomen neem dan de pleisters van Scopaderm of tabletten van Primatour mee.

Koffers, reistas

Voor koffers is geen plaats aan boord, dus neem een goed opvouwbare reistas of plunjezak mee.

Wij wensen u een fantastische zeilervaring in Schotland!

NautiSail, specialist in zeilvakanties Schotland!

Nautisail

Simon Carmiggeltstraat 22
1321 GT Almere

Tel: +31 (0)36 7518696 /
+31 (0)651 054903

KvK: 32170520
BTW nr: NL 065222842B02

NautiSail is aangesloten bij het

Sitemap

Jachtverhuur

Nederland

Nederland

Spanje

Spanje-Mallorca

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Caribbean

SintMaarten-BVI