Zeilvakanties in Noorwegen, Zweden, Denemarken en op de Oostzee!

Noorwegen

zeilen in Noorwegen, Noorse kust

Zeil met ons mee langs de ruige kusten van Noorwegen met zijn adembenemende vergezichten en bijzondere eilanden. Diepe fjorden, hoge rotsen en machtige gletschers. Ontdek de rijke vogelwereld en ook de zee heeft veel te bieden. Je kunt genieten van dolfijnen voor de boeg en we spotten bruinvissen en zelfs walvissen! In de uitgestrekte, ongerepte natuur kun je urenlang wandelen! Of ga met ons op expeditie op Spitsbergen/Svalbard. Een fantastische beleving! De reizen worden gemaakt op een 22 meter lang, kitsgetuigd zeilschip, dat speciaal is gebouwd voor comfortabele charters. De bemanning heeft veel ervaring met de chartervaart met gasten.
Klik hier voor het vaarschema

Zweden

Scherenkust Zweden

De routes tussen Göteborg en Oslo voeren ons door de schitterende scherenkust. Je vaart langs vrolijke karakteristieke steenrode huisjes. Een bezoekje aan het eiland Marstrand, het Saint Tropez van Zweden met haar imposante vesting. Je overnacht in (natuur)haventjes op de route of gaan voor anker in een beschutte baai. Hoe noordelijker we komen hoe hoger en steiler de rotsen uit zee op rijzen. De Kostereilanden en de schilderachtige Hamburgsund is zeker een bezoek waard. De steile Haldenfjord, precies op de grens van Noorwegen en Zweden reikt ver land inwaarts en is beslist een hoogtepunt. Tenslotte varen we de Oslofjord binnen. We bezoeken Oslo waar veel te zien is op het gebied van de scheepvaart. Een interessant openluchtmuseum, veel kunst, cultuur en historie.
Klik hier voor het vaarschema

Denemarken

zeilen Denemarken

We verblijven daar op het zuid Deense eilandenrijk, met haar prachtige natuur. We verkennen het zuidelijk deel van de Sont. We varen langs de krijtrotsen van het eiland Møn, verkennen de "klints", overnachten in gezellige havenplaatsjes in de voorstad van de hoofdstad van Denemarken. Ook is er tijd voor een uitgebreid bezoek aan dit prachtige Kopenhagen. We brengen de nacht door aan de Amaliakade tegenover het Koninklijk paleis.
Klik hier voor het vaarschema

Oostzee

zeilvakantie Oostzee

De Oostzee is een populair vaargebied voor Nederlandse zeilers. Er is weinig getijdenverschil, het weer is zomers zeer aangenaam en het aantal bezienswaardigheden groot. Landen als Polen, de Baltische staten, Finland en Rusland, zijn uitdagende bestemmingen.
Via het NordOstSeekanal (Kieler Kanaal) bereik je de Oostzee. Hier begint je Oostzee zeilvakantie echt.
De Oostzee biedt schitterend zeilwater, talloze eilandjes, prachtige stranden en interessante kustplaatsen. Overal zijn goed geoutilleerde jachthavens.
Klik hier voor het vaarschema

NautiSail, specialist voor uw zeilvakantie in Scandinavië!

Nautisail, Simon Carmiggeltstraat 22, 1321 GT Almere Tel: +31 (0)36 7518696 / +31 (0)651 054903 KvK: 32170520 - BTW nr: NL 065222842B02